Областният управител на Сливен Минчо Афузов и общината на града

...
Областният управител на Сливен Минчо Афузов и общината на града
Коментари Харесай

ЗАЩО? ГЕРБ брани врътка за 2 млн. лева в Сливен

Областният шеф на Сливен Минчо Афузов и общината на града влязоха в правосъден спор поради продажба на парцел за 1 999 220 лева Става дума за застроен терен от старите военни поделения с повърхност 14 945 кв.м, който следва да бъде продаден посредством търг, с цел да бъде издигнат хипермаркет.

Решението за това е взето от локалния парламент по предложение на кмета Стефан Радев на 13 октомври в изискванията на форсмажор, т.е. при неотложни условия. „ Не е разумно и обосновано решения, които се смятат за „ стратегически “ за Община Сливен и локалната общественост, да се внасят за гласоподаване в локалния парламент по реда на форсмажорните условия.

Те би трябвало да преминат през разискване в комисиите на Общинския съвет и дискутирани с всички заинтригувани страни, а не да се внасят и оферират за гласоподаване в последния миг, без общинските съветници да имат опция детайлно да се срещнат с предлаганото “, изяснява регионалната администрация на Сливен жалбата си против търга.

Реклама

В заповедта на Афузов за обжалване на общинското решение написа още, че „ посочените от кмета на Сливен съображения „ с оглед предназначението на парцела “ и „ отбрана на интереса на общината “ не са задоволително обосновани, с цел да бъдат действителни претекстове за анулация на взето решение и приемане на друго, с което парцелът да се продаде посредством обществено оповестен конкурс “.

В изискванията на търга написа, че спечелилият участник би трябвало да построи строителен хипермаркет със застроена повърхност не по-малко от 3200 кв.м и нужният брой паркоместа. Това би трябвало да се случи в 30-месечен период от датата на подписване на контракта за продажба на парцела. Според ръководителя на общинския съвет в Сливен Димитър Митев от шайката ГЕРБ това решение е стратегическо за града

„ Като правист ме шокира, че той се пробва по някакъв метод да се меси в това дали едно решение на общинския съвет е оправдано. Това е единствено и само в пълномощията на общинския съвет и то не предстои на правосъден надзор, нито на надзор от регионалния шеф. Той щеше да бъде прав, в случай че ние бяхме споделили:

Да, отменяме явния търг и даваме тези 15 дка за хипермаркет на компанията „ х “. Тогава щеше да има нарушаване на закона. Но ние споделяме следното: Отменяме явния търг и разгласяваме конкурс за същата цена, само че слагаме и условия – за толкоз време ще се строи и при такива условия “, съобщи Митев във връзка правосъдния спор с регионалната администрация в Сливен.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР