Областният управител на област Пловдив Илия Зюмбилев се срещна с

...
Областният управител на област Пловдив Илия Зюмбилев се срещна с
Коментари Харесай

„Бизнесът за Пловдив“ поискаха ускоряването на три стратегически проекта


Областният шеф на област Пловдив Илия Зюмбилев се срещна с Управителния съвет на най-голямото работодателско обединяване в района - „ Бизнесът за Пловдив “. От страна на сдружението в нея взеха присъединяване ръководителят Атанас Рогачев, неговият заместител Илия Динков, членовете на УС – Румен Цонев, Любозар Фратев, Микеле Санторелли, Максим Митков и Стефан Башев, както и изпълнителният шеф Александър Стайков.

„ През моя мандат като регионален шеф бих желал да продължа положителния разговор сред страната и бизнеса на районно равнище, тъй като той е този, който основава работни места, поема обществена отговорност и подсигурява икономическия разцвет на района “, съобщи доктор Зюмбилев при започване на срещата. Той акцентира, че ще спомага по всички въпроси като ще оказва помощ за положителната връзка с държавното управление, министерствата и организациите.

Представителите на сдружението обрисуваха три стратегически плана, чието движение желаят да се форсира. Тези планове са значими, тъй като с тяхната реализация ще допринесат за възстановяване на качеството на живот на хората и за икономическото развиване на района. Най-приоритетен е планът за доизграждане на Околовръстното шосе – създаване на Югоизточната дъга, която ще свърже Асеновградско шосе с Автомагистрала „ Тракия “ и в това време удвояване на секторите от Пазарджишко шосе до Асеновградско и от Пазарджишко шосе до ПВ „ Царацово “, изясни Атанас Рогачев.

„ Проектирането на Околовръстното шосе напредва, само че към момента има неотчуждени парцели по трасето. За Югоизточния обход към този момент е определен реализатор, обезпечени са средства. Имам уверението на държавното управление, че ще отпусне финансови средства и за останалите сектори, откакто приключи проектирането им “, разяснява регионалният шеф. Той предложения представители на сдружението да се включат със свои представители в работните срещи с АПИ и с НКЖИ, които са образувани, с цел да се форсира построяването на пътните планове и Градската железница на Пловдив.

Другият предпочитан план, които обрисуваха от  „ Бизнесът за Пловдив “, е водоснабдяването на Пловдив и района с чиста питейна вода от бент. „ Въча “. „ Очакваме в околните месеци да се завърши процедурата и той да се трансформира в народен обект с решение на Министерски съвет “,  изясни доктор Зюмбилев.

Третият огромен приоритет за сдружението остава намирането на терен и средства за строителството на постройка на Пловдивската опера. Неговите представители се надяват актуалното държавно управление да откри решение, тъй като операта е държавна, а към този момент 7 години по разнообразни аргументи няма прогрес по казуса, макар напъните на фондация „ Дом за Пловдивската опера.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР