Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев  поиска

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев  поиска
Коментари Харесай

Сметната палата влиза в Съюза на слепите

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев  поиска инспекция от Сметната палата и от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за това по какъв начин се изразходва държавната дотация от близо 730 хиляди лв., която получава годишно Съюзът на слепите в България.

Той получи сигнал от пловдивски членове на съюза, които имат  подозрения, че със държавните средства, предопределени за прехрана на съюза,  се правят злоупотреби.

Според жалбоподателите поради финансови усложнения ССБ разпродава парцели като два от тях се намират в пловдивския комплекс на ул. „ Ландос “ № 24.

„ На терена са построени 3 жилищни блока, рехабилитационен център, към 80 гаража и магазини. За всички тези постройки ССБ получава ежемесечен наем и би следвало средствата да се употребяват за тяхната поддръжка. При мандата на последните членове на Управителния съвет жилищата са разпродадени, а Центърът за рехабилитация съвсем не действа “, се твърди в сигнала на хората със зрителни усложнения.

Във връзка с това регионалният шеф е изискал от Община Пловдив и регион „ Източен “ да дадат информация дали при тях има регистрирани процедури за предписание с въпросите парцели.

„ Очаквам бърза реакция от институциите. Надявам се да извърнат особено внимание, защото става дума за отбрана ползите на обществено уязвима група “, разяснява регионалният шеф.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР