Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна днес

...
Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна днес
Коментари Харесай

Областният упавител на Бургас обсъди бъдещето на о-в Свети Кирик с министъра на културата

Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна през днешния ден с министъра на културата проф. Велислав Минеков в постройката на Министерството на културата, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

" Използвах случая, че съм в София, с цел да се видя с проф. Минеков, пред който още веднъж да слага на дневен ред бъдещето на остров " Свети Кирик " в Созопол ", сподели проф. Нейкова.

" Миналото на острова и пагубното положение, до което са оставени да стигнат постройките върху него, е ясно за всеки. За мен през днешния ден е значимо бъдещето му, тъй като това е място с архитектурно-археологическа и биологична уникалност, което с верните решения, които касаят собствеността и визията му, ще го трансфорат в място, с което ще се гордеем освен на районно, само че и на национално равнище ", съобщи регионалният шеф.

Преди близо седмица министърът на културата проф. Велислав Минеков, заместник-министърът доцент Пламен Славов, Областният шеф Мария Нейкова, археолози посетиха " Свети Кирик ", където разискаха положението и бъдещето на острова.

От пресцентъра на регионалната администрация осведомиха, че проф. Нейкова е отправила покана към управлението на ЮНЕСКО да посетят Бургаска област. Желанието ѝ е институцията да се запознае на място с евентуална на " Свети Кирик ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР