Областният управител Минчо Афузов се срещна с жителите на село

...
Областният управител Минчо Афузов се срещна с жителите на село
Коментари Харесай

Обсъдиха проблемите с водоснабдяването в Чинтулово

Областният шеф Минчо Афузов се срещна с жителите на село Чинтулово. Повод за обществената среща бе ескалиращият дълголетен проблем с водоснабдяването на обитаемото място. В разискванията с жителите на селото присъединяване взе и шефът на „ Водоснабдяване и канализация – Сливен “ ООД инж. Пламен Трифонов.

Жителите на Чинтулово се оплакаха от тежко безводие - изключително в някои елементи на селото, и от многочислените дадени, само че неизпълнени досега обещания за възстановяване на обстановката. Негодуванието на хората бе ориентирано и към несправедливото систематизиране на водния запас, защото част от популацията получава положително водоснабдяване без да заплаща, а друга немалка част от клиентите на ВиК са постоянни платци, само че постоянно остават без вода, което е извънредно неприятно и неприемливо в летните месеци.

След провелата се оживена полемика стана ясно, че новото управление на водоснабдителното сдружение търси решения и изследва опциите за увеличение на водния дебит за Чинтулово посредством нов сондаж. Това обаче не може да реши дълготрайно съществуващия проблем - заради доста повишената консумация на вода, на фона на остарялата водоснабдителна мрежа, проектирана през 70-те години за три пъти по-малко по бройка население.

Според регионалния шеф господин Афузов, през последните години са пропуснати редица благоприятни условия за планиране и финансиране по оперативните стратегии на нов воден цикъл за село Чинтулово, което би решило стабилно казуса с водоснабдяването на обитаемото място. „ Ако това беше направено, в този момент нямаше да се постанова да тушираме назряващото напрежение “, добави той.

От страна на шефа на ВиК – Сливен бе стихотворец ангажимент да бъдат подхванати дейности за ограничение и прекратяване на непозволените присъединения към водопреносната мрежа.

Жителите на Чинтулово обявиха сами, че са склонни да одобряват регламентиран и предвидим воден режим, стига да получат позволение за това от локалната власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР