Областният управител Ббагомир Коцев е поискал от община Варна почистване

...
Областният управител Ббагомир Коцев е поискал от община Варна почистване
Коментари Харесай

Областният управител иска от община Варна почистване и облагородяване с пейки и растителност на новата пешеходна зона на Алея първа

Областният шеф Ббагомир Коцев е изискал от община Варна разчистване и облагородяване с пейки и растителност на новата пешеходна зона на Алея първа. Това излиза наяве от негова обява във фейсбук.

Ето какво е написал той:

" Уважаеми варненци,
Създаването на удобни условия за живот в поверения ми район е предпочитана задача за мен и администрацията на Област Варна. След затварянето на крайбрежната алея за коли получихме и продължаваме да получаваме стотици признателни мнения от жителите. Заедно с тях обаче идват и напълно обосновани рекомендации, свързани с нейното благоустройство и естетичесто положение. Тъй като регионалната администрация (за разлика от общинската) не разполага със личен бюджет да извръшва строителни, ландшафтни и архитектурни усъвършенствания, през днешния ден изпратих писмо до Община Варна, с което ги призовавам да извърнат внимание на този проблем.
В писмото си пиша, че по отношение на смяна режима на прилагане на значителен сектор от крайбрежната алея и превръщането му в пешеходна зона се обрисува непосредствена нужда за разчистване и естетизация на площите с ново предопределение. Обръщам внимание, че зоната се употребява интензивно от жителите и гостите на града, а предприемането на бързи ограничения е от публичен интерес и поддържа позитивно туристическия статут на град Варна.
Предвид гореизложеното и при отчитане ресурсите, които Община Варна ръководи по повод поддръжка чистотата в града и в частност на пешеходните зони, упорито апелирам кмета и общинския съвет да разпоредят нужните дейности, още повече, че визираните площи са нечисти със смазочни материали, белези от автомобилни гуми и други присъщи останки за паркинги и терени с авто трафик.
В писмото си настовам още, че е подходящо на крайбрежната територия да бъдат ситуирани пейки, саксии с растителност и подобаваща настилка, което освен ще кореспондира с новия пешеходен статут, само че ще бъде чудесна облага за отмора и съзерцаване на Варненския залив.
Убеден съм, че за сходни мероприятия и поради рекордния бюджет, чието приемане утвърдих с изключително мнение, Община Варна разполага с нужните средства през актуалната година, като имам вътрешното разбиране, че при съществуване на благосклонност, този развой може да стартира още през сегашния сезон. Надявям се, че няма да срещна първосигнален отвод, защото функционалността на институциите не е да водят войни, а да основават и осъществят положителни благоприятни условия за хората.
Благомир Коцев, шеф на Варненска област ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР