Областният съвет на БСП – Бургас се обявяваме категорично против

...
Областният съвет на БСП – Бургас се обявяваме категорично против
Коментари Харесай

Позиция на Областен съвет на БСП - Бургас

Областният съвет на Българска социалистическа партия – Бургас се разгласяваме изрично срещу предлагането на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи за неотложно преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт, дадена на България от Европейската комисия до края на 2024 година и понижена самоволно от „ НЕкоалицията “ до октомври 2024 година
Основанията на това искане са чисто политически и целят отклонение на вниманието на хората от проблемите в локалното ръководство в навечерието на изборите.
ГЕРБ от дълго време координират дейностите си с Движение за права и свободи, като търсят да провокират рецесия. Те не се интересуват от високата обществената цена, която ще платят всички българи. Независимо от изказванията на техните „ специалисти “, цените на горивата ще се покачат и ще сме късметлии в случай че се спрат на равнищата на цените в Гърция и Румъния (които разполагат със лични рафинерии).
Недостигът на горива и високите цени ще станат нормални за българския пазар. Дефицитът на дизел в Европа също е фактор, който ще си каже думата. За информация през днешния ден в Гърция дизелът е 3.50 лева, а в Румъния също е над 3 лева, до момента в който в България е 2.88 лева, с помощта на дерогацията. Скъпите горива ще тласнат инфлацията нагоре в една от най – бедните страни на Европейски Съюз, с разрушителен резултат върху стопанската система и благосъстоянието на народа.
В натиска против българската рафинерия прозират нездрави стопански ползи, тъй като в случай че тя затвори в резултат на нелогичните и неизпълними прищевки на ръководещите, това ще отвори вратата на далавера с горива от чужбина, от която ще се възползват неколцина предприемачи от „ НЕкоалицията “. България ще затвори значими за нея нефтопреработвателни мощности и ще финансира непознати стопански системи. Българският бюджет ще загуби доходи, а България - енергийната си сигурност.
В момента служащите в „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ са настръхнали и приготвят огромни митинги, с цел да защитят работните си места. Ако рафинерията затвори, хиляди ще останат без приходи и то освен в областта на нефтопреработването, само че и в ред други браншове. Бургаска област и в този момент е на опашката по приходи.
Не бива да позволяваме това да се случи, тъй като следствията ще бъдат пагубни за Бургас и за района. Призоваваме всички виновни български политици да защитим националния интерес против искрено мародерски нападения, да не позволим разсипването на българската стопанска система и загубата на хиляди работни места.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР