Областната оперативна комисия за борба с грипа и острите респираторни

...
Областната оперативна комисия за борба с грипа и острите респираторни
Коментари Харесай

Решават за удължаване или край на грипната ваканция

Областната оперативна комисия за битка с грипа и острите респираторни болести (ОРЗ) ще заседава в 11.00 в постройката на РЗИ-Варна. Ще бъде решено дали грипната зараза във Варненска област ще бъде удължена и дали учениците ще се върнат още веднъж в класните стаи от 7 февруари.

До през днешния ден в това число всичките 12 общини във Варненско са в грипна зараза. Всички образователни заведения са във почивка. Прекратени са се плановите интервенции, приемът в лечебните заведения, детските и женските съвещания, както и профилактичните имунизации и реимунизации. Не се позволява и осъществяване на мероприятия с всеобщ темперамент.

От РЗИ-Варна регистрират понижаване на болните. За седмицата 26 януари – 1 февруари записаните случаи с диагноза ОРЗ са 603 против 645 за миналата седмица /по данни, предоставени от сентинелните практики/. С диагноза грип в Инфекциозна клиника на болница „ Света Марина ” са постъпили за лекуване 28 лица. С затруднения от ОРЗ са 42 лица – 28 бронхита и 14 пневмонии. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР