Областната администрация ще съдейства за извършване на профилактика на емблематичния

...
Областната администрация ще съдейства за извършване на профилактика на емблематичния
Коментари Харесай

Часовникът в центъра на Русе отново заработи

Областната администрация ще спомага за осъществяване на профилактика на емблематичния за русенци часовник, намиращ се в постройката на някогашната банка „ Гирдап “.

Това ще стане след изследване на техническите благоприятни условия за осъществяване на концепцията. Инициативата е на регионалния шеф Анатоли Станев и е подбудена от прекъсването на часовника за три дни без да има ясна причина. Устройството, което е на повече от век, работи безпроблемно все още и демонстрира часа изцяло тъкмо. Припомняме, че от 13 октомври 2017-а за часовника безплатно се грижи Александър Първанов, който е другар и съмишленик на Сдружение „ РусчукБГ “. Гонгът на часовника се чува на всеки кръговиден час, а от 2018 година всяка Коледа и във връзка 24-и май звученето припомня на мелодии, свързани със съответния празник.

Преди години още веднъж с помощта на управлението на Областната администрация в лицето на някогашния регионален шеф Галин Григоров бе комплициран специфичен похлупак върху вътрешния механизъм на часовника, който да го защищава от нездравословни въздействия.

От Областната администрация се ангажират да спомагат непрестанно за поддръжката на една от емблемите на „ Малката Виена “. „ Този часовник е част от културното завещание на Русе и е образец за неговия европейски дух. Той е емблематичен за русенци. Няма по какъв начин да останем безразлични към него “, съобщи Станев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР