Областна управа Пловдив ще настоява на първото заседание на Междуведомствената

...
Областна управа Пловдив ще настоява на първото заседание на Междуведомствената
Коментари Харесай

9 млн. лв за трайно укрепване на деретата в Каравелово, Богдан и Слатина ще поиска Областната управа на Пловдив

Областна администрация Пловдив ще упорства на първото съвещание на Междуведомствената комисия идната седмица да бъдат отпуснати от страната 9 млн. лв., с цел да стартира трайно подсилване на трите дерета в наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина.

Това сподели на конференция в Карлово регионалният шеф Ангел Стоев, откакто извърши изключителна инспекция в трите села, с цел да ревизира по какъв начин вървят дейностите по възобновяване.

Най-рано през март ще може да стартира трайното подсилване на трите дерета. Дотогава, в случай че е належащо ще се правят превантивни действия по разчистване на наносите в деретата.

Община Карлово би трябвало да бъде подготвена с проектирането на новите речни корита идната седмица. След това ще стартира процедура по желание на реализатор.

До момента страната е отпуснала на общината 12 млн. лв., а за тази година локалната власт е поискала още 60 млн. лева за цялостното възобновяване на инфраструктурата в потърпевшите обитаеми места.

От на следващия ден 18 фамилии, които са от първа и второкласен и имат тежки градивни проблеми по къщите, ще може да аплайват за разпределяне на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди.

" Трябва да се работи по проектирането за възобновяване на инфраструктурата и по действителните действия за осъществяване на Закона за публичните поръчки. Разбирам терзанията на хората и че желаят по-бързо да се случат нещата в този момент и незабавно. Това е мое предпочитание и на страната и на премиера Гълъб Донев, само че има закон за публичните поръчки и ние би трябвало да работим по него ", разяснява Ангел Стоев - регионален шеф на Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР