Областна администрация - Пловдив започва процедура за построяването на върху

...
Областна администрация - Пловдив започва процедура за построяването на върху
Коментари Харесай

Строят детска ясла в Пловдив

Областна администрация - Пловдив стартира процедура за построяването на върху държавния терен на бул. " Никола Вапцаров " в Пловдив. Това е единствения парцел, благосъстоятелност на администрацията, а решението е взето след разбор и отчет на назначената от регионалния шеф Дани Каназирева специфична комисия. Припомняме, че в началото имаше концепция там да бъде издигната административна постройка, в която да се трансферират всички държавни институции, само че това на процедура при сегашните условия не може да бъде направено. Според комисията, теренът не трябва да се продава, тъй като градът единствено ще загуби.
„ Затова взехме решение за най-разумно, защото сега не могат да се отделят средства за строителство, да учредим право на градеж като вместо цена, получим повърхност най-малко 1 200 квадратни метра за детска ясла, прилежаща инфраструктура и обект с публично предопределение с най-малко 400 квадратни метра повърхност за настаняване на държавно ведомство ", изясни Каназирева. Тя добави, че става въпрос за прекачване на двете дирекции Социално подкрепяне, които сега заплащат наем в размер на 6 000 лв. месечно .
 Нова система на банкет в ясла и детска градина предложи Столична община Нова система на банкет в ясла и детска градина предложи Столична община
Нова система за банкет в детските градини оферират от Столичната община. Целта е да се заобикалят злоупотребите с адресни регистрации, об...
По думите й, в началото концепцията е била да бъде издигната детска градина, само че заради понижените строителни параметри и след жалбите на пловдивчани в региона, само може да бъде издигната детска ясла . В офертата са включени и други обекти с публично предопределение, налични за популацията и хора с увреждания, които ще останат държавна благосъстоятелност и в тях могат да бъдат преместени други държавни структури, които в този момент заплащат наеми на свободния пазар. Стойността на всичко би трябвало да е в размер не по-малък от 2,5 милиона лв..  Членовете на комисията са единомислещи, че по този метод страната печели доста повече защото, в случай че се продаде теренът, пазарната му стойност е 1,4 милиона лв.. А при основаване право на градеж облагата за страната е милион повече. Детската ясла ще бъде дарена на община Пловдив за да се подкрепи регион Южен, като най-гъсто популации регион на града  и да се отговори на потребността от детски заведения като цяло в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР