Областен информационен център - Добрич ще проведе Фест Умея и

...
Областен информационен център - Добрич ще проведе Фест Умея и
Коментари Харесай

Фест Умея и ще успея започва на 10 май в Добрич

Областен информативен център - Добрич ще организира Фест „ Умея и ще съумея “ на 10 май 2023 година от 15:30 до 17:30 на площад Свобода, гр. Добрич с присъединяване на трите висши учебни заведения от региона, девет професионални учебни заведения, Център Европа Директно Добрич, Дирекция „ Бюро по труда “ Добрич и центрове за професионално образование.

Екипът на Областен информативен център - Добрич е подготвил разнородни осведомителни материали, игри и викторина с награди. На щанда всеки ще получи информация за опциите за финансиране с европейски средства, ще се запознае с активността на осведомителния център и по какъв начин с финансирането от Европейски Съюз може да развие мечтаните умения.

Учениците от професионалните учебни заведения от общините град Добрич, Генерал Тошево и Тервел ще показват по разнороден метод опциите за образование и придобиването на подготовка, които ще оказват помощ на младежите да придобият подобаващите умения за сполучлива реализация на трудовия пазар. Също по този начин ще споделят за изпълнените планове, финансирани с европейски средства, които са съдействали за придобиване на познания и умения измежду учащите.

Всички искащи да продължат образованието си ще имат опция от близо да се срещнат със специалностите предлагани от Колеж-Добрич към Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски “, Добруджански софтуерен колеж-Добрич към Технически университет - Варна и Висше учебно заведение по мениджмънт.

Чрез брошури и осведомителни материали Европа Директно Добрич ще показа политиките и целите на Европейския съюз в областта на образованието, образованието и новите умения пред необятната общност.

Експертите от Дирекция „ Бюро по труда “ като Национална EURES мрежа ще осведомят за настоящи и идни ограничения свързани с поощряване на заетостта и развиването на умения, както и за реализация на пазара на труда.

Инициативата ще завърши същия ден, 10 май 2023 година в Младежки център Добрич от 18 часа с безвъзмезден концерт онлайн на Георги Костадинов от Добрич с атрактивен бенд, станал любим на публиката след присъединяване си в известен ефирен музикален формат. Преди концерта публично ще бъдат оповестени и наградени трите видеоклипа, победилите в онлайн видео състезанието „ Умея и ще съумея “, проведен от ОИЦ-Добрич.

Събитието е част от Общата акция на мрежата от 27 регионални осведомителни центрове за разпространение на Кохезионната политика на Европейския съюз и цели да разпространява опциите за професионално обучение и образование в област Добрич. С мероприятието ще бъде маркирана и Европейската година на уменията 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР