Облачен, но топъл четвъртък ни очаква. През следващото денонощие облачността

...
Облачен, но топъл четвъртък ни очаква. През следващото денонощие облачността
Коментари Харесай

Облачен, но топъл четвъртък ни очаква

Облачен, само че топъл четвъртък ни чака. През идващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е раздрана, междинна и висока. През нощта в низините и равнините още веднъж ще се образува ниска облачност или мъгла, като видимостта ще остане понижена и в часовете до обяд. През нощта ще е съвсем безшумно, денем ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, в Дунавската низина – от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София – към 4°; оптималните ще са сред 15° и 20°, по-ниски в крайните източни региони, в София – към 15°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология. Привечер от югозапад облачността ще стартира да се усилва и вплътнява и през нощта против петък тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.

Над Черноморието в часовете до обяд ще е облачно и мъгливо. Около пладне видимостта ще се усъвършенства, ниската облачност ще се раздра и ще намалее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността преди обяд ще забележителна,

а след обяд раздрана, най-вече междинна и висока. Привечер от запад ще се усили и вплътни, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан южен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 5°.

В петък и събота ще доминира облачно време. На места, основно в Западна и Централна България, ще има и превалявания от дъжд, в планините над 1800-2000 метра – от сняг. Значителни по количество ще са в крайните югозападни региони. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, в петък – от изток, в събота – от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а дневните ще се намаляват и в събота оптималните ще са сред 8° и 13°.

През идващите два дни облачността ще се раздира и в доста региони краткотрайно ще понижава, в понеделник и до най-вече слънчево. Само на обособени места в планините ще превали едва. В неделя вятърът ще стихне, а в понеделник ще е слаб, от югоизток. Сутрешните температури ще се намалят с 3-4 градуса, а дневните ще се покачат и в понеделник оптималните ще са сред 13° и 18°.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР