Обжалват в съда мълчалив отказ на областния управител на Варна

...
Обжалват в съда мълчалив отказ на областния управител на Варна
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ: Посредници печелят 54 млн. евро на месец за доставката на природен газ

Обжалват в съда безмълвен отвод на регионалния шеф на Варна да даде доклад за даренията за бежанци
Посредници ще усвояват 54 млн. евро месечно от парите на данъкоплатците за доставката на природен газ за България. Това оповестиха варненските депутати от ГЕРБ/СДС Красен Кралев, Павел Христов, Бранимир Балачев и Славена Точева. " Страната ни ще купува природен газ от " МЕТ " на цена от 106 евро при досегашна от 70 евро. Очевидно някой е намерил бърза скица да се върнат медиаторите в енергетиката. Месец преди Русия да ни спре доставките, " МЕТ " е резервирала потенциал за зареждане на страната, а досегашният шеф на българския клон на компанията в този момент оглавява " Булгаргаз ". Никой обаче не приказва за този очевиден спор на ползи ", уточни Кралев и дефинира дейностите на държавното управление като спекулация, която ще докара до обедняване на хората и банкрути на предприятия. Заради подозрения, че договорът за доставка на газ от Русия е преустановен едностранно сътрудника му Бранимир Балачев е изискал да се запознае с писмото от " Газпром ". " Ако подозренията ми се потвърдят, ще сезирам Европейската прокуратура, защото дотациите за енергетиката имат и европейски генезис ", безапелационен бе Балачев.

От ГЕРБ нападнаха и регионалния шеф на Варна Благомир Коцев за обжалването на две решения на локалния парламент, които касаят приходната част на бюджета – за продажбата на парцели и поемането на нов дълг. " Блокирането на бюджета може да стане по правомерност, а не по целенасоченост, както е направено ", безапелационен бе юристът Бранимир Балачев. Той попита правилно ли е, че регионалната администрация е платила 10 000 лева на адвокатска адвокатска фирма, с цел да приготви заповедта за връщане на двете решения за преразглеждане. " Авантюристи превзеха страната и припознаха локалната власт като съпротива, по тази причина се пробват да саботират работата на общината ", разяснява Павел Христов.

Той напомни, че с помощта на дребна група хора, чийто представител е Благомир Коцев, по алеите на Морската градина се движат коли, след редовно обжалване на издадените през годините заповеди за възбрана от страна на кмета. Областният шеф не е дал отговор и на запитване по Закона за достъп до публичната информация какъв брой пари са събрани в дарителската сметка в помощ на украинските бежанци и по какъв начин са изразходвани. Срокът изтече, а безмълвният отвод ще бъде обжалван в Административния съд, сподели вносителят Славена Точева. " Чакаме отговор и какъв брой от преведените от Европейски Съюз 148 млн. евро са получени за най-големия бежански център във Варна ", добави Кралев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР