Обитатели на жилищна кооперация на ул. „Лъджене“ 14 в центъра

...
Обитатели на жилищна кооперация на ул. „Лъджене“ 14 в центъра
Коментари Харесай

Съседски войни: Спукана тръба наводни 4 етажа, стопанката се...

Обитатели на жилищна кооперация на ул. „ Лъджене “ 14 в центъра на Пловдив влязоха в пикантен спор поради теч. Проблемът зародил още преди близо 2 години и визира жилищата от четвъртия етаж надолу, описа пред „ Марица “ пенсионерката Гена Михайлова.

84-годишната стара жена живее на третия етаж. Стените на банята и тоалетната <210> са покрити с плесен. След като жителите на жилищата под нея забелязали теча, незабавно насочили обвиняванията си към Гена.

„ Водата обаче идва от горе, от жилището на четвъртия етаж над мен.

Жилището е на студентка, която е най-вече в София

Дълго време я търсят и увещават да пристигна, да отвори вратата и да се види какво става. Преди към две години тя прави главен ремонт горе. От оня миг до в този момент при всеки дъжд при мен се наводнява, в следствие - и при всички на по-долните етажи под мен “, изясни Гена Михайлова.



Едва преди два дни младата дама си пристигнала и отворила жилището си, с цел да се направи инспекция. Проблемът бил открит, само че студентката не разрешила да се кърти в жилището й. Майсторът и домоуправителят решили тази интервенция да се извърши през жилището на Гина.

„ Дойдоха, къртиха, беше ужасно. Рязаха отсам, с цел да стигнат казуса от горната страна. Уж уплътниха тръбите, замазаха нещо, само че, какво е направено, ще си проличи, като завали “, сподели пенсионерката. Гина уточни изкъртено място в банята си, което не е оправено. Според нея и от там ще протече при съседите й на долните етажи, когато влезе да се къпе.



„ Като завали, тече чак до първия етаж. Жената долу чакаше да си ремонтира банята, откакто се оправи течът. Но всички на долните етажи упрекваха мен за този проблем. Аз си изместих пералнята от банята, с цел да се види. Когато към този момент мазета водата, се видя, че е от горе “, разяснява Гена.

Тя уточни, че

в случай че казусът продължава, ще продаде жилището си .

„ Лятото извозвам на село, не съм тук. Така се разбра, че течът не идва от мен, а от всеки дъжд “, добави 84-годишната пенсионерка.



„ Марица “ потърси за коментар и домоуправителя на блока. „ Нормално е да се появят проблеми, които да бъдат отстранявани. Не е станало кой знае какво. Проблемът е, че този вид блокове нямат външни улуци, а дъждовната вода минава през тръба - щранг, която влиза в мазето. Този щранг е злепоставен тъкмо сред жилището на Гина и горния. Приел съм сигнала <210> от много време, чакахме подпомагане от горния апартамент. За да свършим работа, би трябвало да имаме достъп и до двата жилището. Вече сме подхванали дейности и на 10 март извършихме част от ремонта “, разяснява домоуправителят Иво.

Той добави, че са тествани жилищата на горните етажи и там няма проблем, всичко е изсъхнало.

„ За мен най-важно е съдействието от хората при такива незабавни поправки. Жената от четвъртия етаж е направила главен ремонт,

затворила е всичките тръби и ние няма по какъв начин да достигнем до казуса.



Трябва да се изкърти нещо, с цел да може майсторът да работи “, уточни домоуправителят на жилищния блок на ул. „ Лъджене “.

Той разяснява още, че в началото връзката му с обитателката на четвъртия етаж била сложна, само че най-сетне намерили общ език. „ Ако на мен притежателите не ми обезпечат достъп, няма по какъв начин да си свършим работата. Не зависи единствено от нас като компания " професионален домоуправител ". Ако има схващане, всичко става доста бързо “, безапелационен е Иво.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР