Обилен сняг вали в половин България. Най-бързо снежната покривка трупа

...
Обилен сняг вали в половин България. Най-бързо снежната покривка трупа
Коментари Харесай

20 сантиметра сняг натрупа край Пловдив


Обилен сняг вали в половин България. Най-бързо снежната завивка натрупа в планините. В Пампорово към този момент натрупа 25 сантиметра, а на хижа Здравец към 15 сантиметра сняг. Вали на Боровец и Цигов чарк. В Пловдив дъждът мина в сняг. Към този час сняг има единствено по колите, само че към момента не се образува завивка на пътя. 

Магистрала Тракия сред София и Пловдив в региона на тунелите е заснежена, съобщи  TrafficNews.bg . Снегорините към този момент работят на аутобана. 

Междувременно от пътната организация предизвестиха водачите да се въздържат от пътувания тази нощ поради изобилния снеговалеж. Необходимо е колите да са с подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е належащо, и да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “, показват още от АПИ.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за пътешестване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в подготвеност са към 3000 машини, оповестяват още от организацията.

Жълт код за значителни снеговалежи е разгласен за на следващия ден в три области на Южна България - Смолян, Кърджали и Хасково. През идната нощ и на следващия ден до обед основно в Родопите се чака формиране на нова снежна завивка до към 25 cm. 

Очаква се на следващия ден преваляванията да се усилят в съвсем цялата страна поради прекосяването на плитък циклонен ураган. Валежите последователно ще стартират да стопират от югозапад от на следващия ден, а в средата на седмицата ще е студено, само че към този момент без валежи.  TrafficNews.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР