Обиколката на Франция през 2024 година ще завърши с индивидуален

...
Обиколката на Франция през 2024 година ще завърши с индивидуален
Коментари Харесай

Тур дьо Франс 2024 година ще завърши с индивидуален етап по часовник от Монако до Ница

Обиколката на Франция през 2024 година ще приключи с самостоятелен стадий по часовник от Монако до Ница, оповестиха уредниците на най-престижното съревнование в света на шосейното колоездене.

По традиция " Тур дьо Франс " завършва с тържествен стадий по улиците на Париж, само че поради провеждането на Олимпийските игри във френската столица и привеждането им във тип за спортния конгрес, това следващата година няма да бъде допустимо.

По тази причина уредниците взеха решение да изместят финала и той ще се организира на Лазурния бряг.

21-вият стадий на Тура следващата година ще бъде с дължина от 35 километра, като колоездачите ще потеглят от надморска височина от 1 метър в Монако и ще завършат на надморска височина от 10 метра в Ница. В стадия са планувани и две дребни изкачвания, като първото от тях е на 12-ия километър, когато състезателите ще се изкачат на 480 метра, а второто е на 18-ия километър, когато ще бъдат достигнати 508 метра над морското равнище.

Досега Обиколката на Франция, която съществува от 1903 година, в никакъв случай не е завършвала отвън Париж или предградията му.

111-ото издание на " Тур дьо Франс " през 2024 година ще стартира на 29 юни в италианския град Флоренция и ще приключи на 21 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР