Обикновено активният въглен се ползва за детокс и лечение на

...
Обикновено активният въглен се ползва за детокс и лечение на
Коментари Харесай

Активен въглен - невероятни ползи за здравето

Обикновено интензивният въглен се употребява за детокс и лекуване на отравяния. Но се оказва, че има още доста невероятни изгоди от него.
Активният въглен се добива от дървени въглища, при чиято обработка се усилва способността им за адсорбция. В този обработен тип въгленът е кадърен да гълтам доста типове отрови, пестициди и всевъзможни химикали и да ги извежда от организма.

Активен въглен при подозрение за натравяне
Ако ядете храна, която подозирате, че може да е била развалена, помогнете си с деен въглен – той почиства възможните нездравословни субстанции и токсини от организма .

Активният въглен се предлага при интоксикация от друг генезис.

Активен въглен за пречистване на организма
Напоследък интензивният въглен се включва в разнообразни детокс диети, само че рекомендацията на експертите е да не прекаляваме с количествата и наложително да се консултираме.

Но умерено можете да извършите едноседмичен курс (с по 2 таблетки на ден на гладно) за пречистване на организма.

 Активен въглен - невероятни изгоди за здравето

Активен въглен за облекчение на болки в корема и газове
При дискомфорт в коремната област (болки, отичане, газове), интензивният въглен бързо тушира неприятните чувства. Той не нервира лигавицата и не се натрупва в стомашно-чревния тракт.

Но имайте поради, че не трябва да невъздържание с количествата, с цел да не предизвикате запек.

Активен въглен за лекуване на рани и ужилвания от инсекти
Ако ви се случи да ви ужили пчела, оса или стършел, можете елементарно да се справите, в случай че имате подръка таблетка деен въглен. Достатъчно е да извършите паста от деен въглен и вода и да намажете ухапаното място. Това ще облекчи болката и ще тушира отока.

Използвайте този способ и при рана, като върху нея е добре да се сложи и марля (това е единствено в началото и краткотрайно решение – в случай че раната е по-сериозна, търсете здравна помощ).

Активен въглен за положително положение на кожата, косата, зъбите Активният въглен се употребява в доста козметични артикули – сапун, маски, почистващи средства, пилинги. Той гълтам от кожата мазнините, замърсяванията и токсините и след това те се отмиват с въглена. При косата действието е същото, като тук прибавяме и позитивното влияние при болести на кожата на главата (пърхот и псориазис). За положително разчистване на зъбите и избелване , може да се употребява надробен деен въглен, разбъркан с паста за зъби.
Почистването на зъбите по този метод, 2-3 пъти седмично в границите на месец, води до премахване на налепите и избелване на зъбите.

 Активен въглен - невероятни изгоди за здравето
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР