Обикновената сол подобрява здравето на косата, стимулира растежа и се

...
Обикновената сол подобрява здравето на косата, стимулира растежа и се
Коментари Харесай

Шепа сол помага при мазен скалп и упорит пърхот

Обикновената сол усъвършенства здравето на косата, подтиква растежа и се оправя с някои проблеми на скалпа. Кои съответно?

1. Ако имате мазна коса, солта може да управлява препалено дейните мастни жлези по сkалпа, които създават прекалено много кожна лой. Просто прибавете 2 или 3 супени лъжици сол в шампоана, който нормално употребявате, и измийте с него косата. Резултатите ще ви зарадват скоро.

2. Солта лекува пърхот . Пърхотът съставлява пласт мъртви кожни кафези. Ако започнете да употребявате сол при миене на косата си, тя ще подтиква кръвообращението и ще в профил пърхота от главата ви. Освен това солта пази кожата на главата от гъбични болести. Разделете косите на секции, посипете 1 – 2 чаени лъжички сол по скалпа си и масажирайте с влажни пръсти в продължение на към 10 минути. След това измийте косата както нормално.

3. Способства за растежа на косата. Солта предотвратява и стопира косопада и подтиква растежа на нова коса. Трябва да измивате косата си както нормално, а по-късно да масажирате влажната кожа на главата с морска сол в продължение на 10 – 15 минути. След това още веднъж измивате. Повтаряйте процедурата два пъти седмично в продължение на два месеца.

Срещу косопад можете да се употребява и йодирана готварска сол.

Още за изгодите от солта и грижата за косата може

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР