Обичайно е да се отървете от старите боклуци и ненужните

...
Обичайно е да се отървете от старите боклуци и ненужните
Коментари Харесай

Какво не трябва да се изхвърля от къщата, за да не си навлечете неприятности и болести?

Обичайно е да се отървете от старите отпадъци и ненужните неща, без да съжалявате за тях. Народните поверия обаче настояват, че не всичко би трябвало да се изхвърля небрежно. Има неща, които е неприятна прокоба, в случай че ги изхвърляте. Да го пренебрегнеш значи да донесеш на себе си и фамилията си неприятности и несгоди.

Хляб

Древните поверия не разрешават изхвърлянето на самун в кошчето, както вършат доста модерни хора. За хората преди епохи е било вярно да се грижат добре за хляба и хлебните произведения. Вярвало се е, че в случай че изхвърлите брашнени артикули, ще си навлечете тъга. Препоръчва се негоден или пресъхнал самун да се дава на животни или птици.

Портфейл - чанта

В днешно време чантите и портфейлите са неща, които се сменят постоянно, съвсем няколко пъти на сезон. Старите аксесоари безмилостно се изхвърлят в кошчето. Народните поличби настояват, че дружно с портфейла или чантата можете да изхвърлите финансовия си шанс и да се отървете от благополучието. Още по-лошо ще бъде, в случай че чантата или портфейла са взети от някой различен. В този случай той може да пренасочи паричния поток от някогашния притежател на движимостите към себе си. В старите времена те не просто изхвърляха чантите и портфейлите - било е всекидневно да ги изгарят или да ги заравят в земята под младо дърво, с цел да пораства дървото и с него да пораства просперитета.
Никога не правете тези 4 неща със златните бижута, ще ви сполетят беди
Голяма част от нас се отнасят към поличбите с прочут песимизъм. Да, не всички суеверия би трябвало да се зачитат, само че има такива, в чиято...
Прочети повече
Фотоалбум

Никога не изхвърляйте остарели фамилни фотоси. Снимките могат да се употребяват от не доста свестни хора и да скапват тези, които са изобразени на тях. По-добре е просто да изгорите ненужните фотоси.

Бебешки облекла и обувки

В остарели времена не беше всекидневно да се изхвърлят неща, които ставаха на дребни деца. Обикновено са се давали на нуждаещите се. Смятало се, че в случай че облеклата или обувките се изхвърлят, тогава те могат да бъдат употребявани за магьосничество.

Сватбена рокля, брачен костюм
Какво носи неприятен шанс вкъщи?
Знаете ли какво носи неприятен шанс? Има доста суеверия за това. Едно е несъмнено! Пазете се от неща, които имат неприятна аура и известност. Ако и...
Прочети повече
Нашите предшественици в никакъв случай не са изхвърляли сватбените рокли, защото са ги считали за знаци на любовта на младоженците, които ще оказват помощ на съпрузите да живеят постоянно в мир и естетика. Ако изхвърлите сватбените облекла, е допустимо кавги, недоразумения, изменничества да съсипят живота на брачен партньор и брачна половинка.

Хигиенни предмети

В старите времена се смяташе за недопустимо да се хвърлят гребени, кърпи, шалове - предмети, които носят силата на индивида, които хората с нечисти мисли могат да увият в своя изгода и в ущърб на другите.

Метла

Метлата е тайнствен предмет, който съгласно античните поличби се свързва с благополучието на къщата. Беше строго неразрешено изгарянето на остарели метли със знаци. Навремето се опитваха да изхвърлят метлата колкото се може по-далеч от къщата, с цел да не страдат от бодърствуване, да не страдат от заболявания и да не внасят неприятности в дома си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР