Обичайният бизнес подход на глобалната икономика към изменението на климата

...
Обичайният бизнес подход на глобалната икономика към изменението на климата
Коментари Харесай

Научно предупреждение: Земята ще катастрофира заради хората

Обичайният бизнес метод на световната стопанска система към изменението на климата докара до утежняване на " виталните индикатори " на Земята до рекордни равнища, твърди авторитетна група учени, предупреждавайки, че няколко повратни климатични моменти към този момент са застрашаващи.

Изследователите, част от група от над 14 000 учени, подписали самодейност за оповестяване на международна изключителна климатична обстановка, обявиха, че държавните управления непрекъснато не съумяват да се оправят с главната причина за изменението на климата: " несъразмерната употреба на Земята ".
 Зелените политики на другите ще костват скъпо на Русия Зелените политики на другите ще костват скъпо на Русия
Отказът на водещите международни стопански системи от изкопаемите горива – нефт, природен газ и въглища – може да коства на съветската и...

След сходна оценка през 2019 година те означиха " невиждан скок " на обвързваните с климата стихийни бедствия, в това число наводнения в Южна Америка и Югоизточна Азия, рекордни горещи талази и горски пожари в Австралия и Съединени американски щати и опустошителни циклони в Африка и Южна Азия.

От 31 " жизненоважни индикатори " - основни индикатори за здравето на планетата, които включват излъчвания на парникови газове, дебелината на ледниците, размера на морски лед и обезлесяване - те откриха, че 18 са достигнали рекордни оптимални или минимални равнища, показва БГНЕС.

Например, макар спадът в замърсяването, обвързван с пандемията, равнищата на атмосферния въглероден диоксид (CO2) и метан доближиха рекордни равнища през 2021 година

И Гренландия, и Антарктида неотдавна записаха рекордно ниски равнища на ледена маса, а ледниците се топят с 31% по-бързо, в сравнение с преди 15 години, настояват учените.

Както стоплянето на океана, по този начин и световното морско равнище слагат нови върхове от 2019 година, а годишният % на загуби на дъждовните гори в Амазония доближи 12-годишен най-много през 2020 година Това кара елементи от Амазония да се трансформират в източник на въглерод, вместо да гълтам газа от атмосферата и да обезпечават О2.
 България, наред с някои огромни страни в Европейски Съюз, не е съгласна с втвърдяването на Зелената договорка България, наред с някои огромни страни в Европейски Съюз, не е съгласна с втвърдяването на Зелената договорка
България, както и още 6 европейски страни, са срещу така наречен " Пакет 55 ", който е последното все още предложение на Европейската ком...

Животновъдството като брой крави и овце в този момент е на рекордно равнище - на Земята има над четири милиарда екземпляра от тези типове и те са с маса, надвишаваща масата на всички хора и диви сухоземни бозайници, взети дружно.

Тимъти Линтън, шеф на Глобалния систематичен институт на университета в Ексетър, и съавтор на проучването, сподели, че скорошната рекордна гореща вълна в западните Съединени щати и демонстрира, че климатът към този момент е почнал да се " държи по фрапантен, непредвиден метод ".

" Трябва да отговорим на доказателствата, че достигнахме сериозните точки в климата, предприемайки незабавни дейности за декарбонизация на международната стопанска система и започване на възобновяване, вместо да унищожаваме природата ", уверен е той.

Част от предизвестията - топенето на ледените покривки на Гренландия и Западна Антарктика в този момент могат да бъдат необратими в мащаб от епохи, без значение от това по какъв начин или в случай че човечеството понижи своите излъчвания. Нарастващото понижаване на О2 и стоплянето на океаните заплашват кораловите рифове с топла вода, на които половин милиард души разчитат за храна, приходи и отбрана от стихии.

" Предвид тези тревожни събития се нуждаем от къси, чести и елементарно налични актуализации по отношение на климатичните изключителни обстановки ", се споделя в, оповестено в списанието BioScience.
 Опасни горещини ще ни ударят скоро Опасни горещини ще ни ударят скоро
Учените предизвестиха за по-честата поява на " нетипични горещини ” в някои райони, заяви Sky News. Канадското село Литън неотдав...

Авторите повтарят предходните апели за трансформационни промени в шест области: отричане от изкопаемите горива, понижаване на замърсителите, възобновяване на екосистемите, прекосяване към растителна диета, отдалечаване от неопределени модели на напредък и стабилизиране на човешката популация. Те също по този начин приканиха просветителна стратегия за изменението на климата да бъде включена в главните образователни стратегии на учебните заведения в международен мащаб, с цел да се увеличи осведомеността.

В най-близко бъдеще те предложиха три незабавни реакции при изключителни климатични обстановки. Те са " забележителна цена на въглерода ", световно последователно унищожаване и възбрана на изкопаемите горива и създаване на стратегически климатични запаси като възобновяване и поддържане на поглъщатели на въглерод и горещи точки за биологично многообразие.

" Трябва да спрем да третираме климатичната изключителна обстановка като обособен проблем – световното стопляне не е единственият признак на нашата уплашена система Земя. Политиките за битка с климатичната рецесия или други признаци би трябвало да отстранят първопричината: свръхексплоатацията на планетата от индивида ", сподели Уилям Рипъл, бележит професор по екология в Колежа за горско стопанство към държавния университет в Орегон.

Още от КЛИМАТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР