Обичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Ако пък очаквате гости,

...
Обичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Ако пък очаквате гости,
Коментари Харесай

Да готвим като италианци: Вкусни понички с крем

Обичате ли да похапвате сладки вкусотийки? Ако пък очаквате посетители, то идната рецепта безспорно ще задоволи и най-претенциозните усети.
Прочетете още
Затова ви предлагаме да опитате тези  неустоимо вкусни понички с крем.  Вижте по какъв начин да си го приготвите:

Необходими артикули за 18-20 броя:

За тестото:
½ ч.ч. вода½ ч.ч. прясно мляко75 г безсолно масло1 ч.ч. брашно вид 004 яйцаЗа крема:4 жълтъка500 мл прясно мляко1 шушулка ванилияЛимонова кора2 с.л. царевично нишестеДопълнително:100 г естествен шоколад
 

Начин на подготвяне:

1. За тестото сипете водата, прясното мляко и маслото в тенджерка. Щом сместа тръгне да завира, изсипете авансово пресятото брашното и бъркайте пламенно към 2-3 минути, благодарение на дървена лъжица, до момента в който тестото се отлепи от стените на съда.

2. Прехвърлете тестото в огромна купа и го разбийте за малко, до момента в който изстине, благодарение на миксер, с плоска приставка за тесто. Сменете приставката на миксера с тел за разтрошаване и прибавете яйцата едно по едно, при непрестанно разтрошаване. Щом тестото стане хомогенно, го прехвърлете в пош за еднократна приложимост.

3. Шприцовайте дребни топчета в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. С влажен пръст притиснете надолу връхчетата на топчетата, с цел да не изгорят. Печете в авансово загрята фурна на 220 градуса (с вентилатор) 10 минути, по-късно намалете на 180 и печете още 30 минути. Щом поничките изстинат за 5 минути, продупчете всяка от долната страна с нож. Оставете ги да изстинат изцяло.

4. За крема сипете прясното мляко в тенджерка и прибавете тънко настърганата кора на ¼ лимон и остърганата сърцевина на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте, до еднородност. Добавете горещото прясно мляко при непрестанно разтрошаване. След това пресипете сместа още веднъж в тенджерката и поставете върху котлона. Бъркайте пламенно 2-3 минути, до момента в който кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и щом поизстине, го прехвърлете в пош.

5. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня.

6. Напълнете поничките с крем, а по-късно потопете горната им част в разтопен шоколад.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР