Обичаме народните танци! Щом чуем ритмите на хорото и душата

...
Обичаме народните танци! Щом чуем ритмите на хорото и душата
Коментари Харесай

7 прекрасни български хора, които да се научим да танцуваме днес

Обичаме националните танци! Щом чуем ритмите на хорото и душата ни стартира да играе! Всеки българин би трябвало да може да завърти най-малко едно право хоро, а към този момент нататък всичко е въпрос на предпочитание да се научим. В последните години ползата към националните танци още веднъж се върна и те от ден на ден се практикуват като нещо, с което да свалим напрежението след работа. Полезното се съчетава с приятното. Появиха се и доста сборове, на които човек може да отиде и да се наслаждения на достоверна атмосфера. В тази публикация сме подбрали за вас седем страхотни български хора, които всеки човек би трябвало да знае. Те са от разнообразни краища на България и може да наподобяват, само че повярвайте, по никакъв начин не са комплицирани за научаване. 
Петрунино хоро (вижте видео ) 
Това е едно от хората, които произлизат от Шопския край. В тази публикация ще видите още образци за фолклорното благосъстояние на района. Хората от Шопкука са известни с високото повдигане на ръце и крайници по време на танците. Хората са доста забавни и приятни, а музиката е скоклива и игрива. 
Четворно хоро (вижте видео )
Още едно прелестно хоро от Шопската етнографска област. То е доста разпознаваемо и красиво. Движенията му наподобяват извънредно комплицирани, само че в случай че започнете да го видите, че това напълно не е по този начин. 
Граовско хоро (вижте видео )
Рискуваме хората от другите краища на България да се обидят като включваме следващо хоро от Софийско, само че хубавото си е хубаво и няма по какъв начин да си кривим душата! Самата музика също е страхотна и на човек му се желае да заиграе още когато чуе първите ритми. 
Трите пъти (вижте видео )
Вече сме в Тракия! Трите пъти е може би най-разпознаваемото хоро от Тракийска етнографска област. Със своите стъпки, то е неповторимо и доста обичано на генерации българи и изключително известно и през днешния ден. 
Джангурица (вижте видео )
Няма по какъв начин да подминем Пиринската етнографска област.Това хоро идва от Югозападна България и носи огромна хубост в своите придвижвания. 
Щеркольовата (вижте видео )
Време е да продължим в Южна България с това прелестно обичайно за този край хоро. 
Ситно шопско (вижте видео )
Дръж се земльо, шоп те гази! Приключваме листата си с това ужасно хоро от Шопския край.  
Имате ли обичаното хоро, което не видяхте в листата? Споделете с нас в мненията. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР