Обхватът на тол системата, така, както е по задание и

...
Обхватът на тол системата, така, както е по задание и
Коментари Харесай

Желязков: Обхватът на тол системата е около 10 хиляди км

Обхватът на тол системата, по този начин, както е по задание и по този начин, както се извършва, е около 10 хиляди километра, но политиката на страната би трябвало да обгръща избрани целеви групи, с цел да не докара до неравномерно систематизиране на тежестта във връзка с таксуването, съобщи транспортният министър Росен Желязков пред bTV.

Всъщност политиката на страната би трябвало да бъде ориентирана към директно преминаващите пътни транспортни средства. Това значи, че приоритет би трябвало да бъдат автомагистралите и републиканската пътна мрежа първи клас, отчасти от втори клас, разяснява още Желязков.

В момента с превозвачите, както на камиони, по този начин и на рейсове, върви диалог точно за приоритизиране на политиката, добави той.

Целта на въвеждането на тол системата е да се отграничи транспортът на пасажери и транспортът на товари и, да вземем за пример, цената на билета за транспорт на пасажери да не се трансформира, съобщи още транспортният министър.

Относно концесията на летище София той разгласи, че до средата на юли евентуално ще стане явен и концесионерът.

„ По някои калкулации по чист размер над 2 милиарда ще влязат в страната. В първата си част ще бъдат ориентирани в държавния бюджет непосредствено. После ще бъде взето решение дали с тях ще бъде погасен дългът на БДЖ към страната, или ще се употребяват за други цели. А годишните концесионни хонорари ще влязат във фонда за подкрепяне на пенсионната система, както е по закон ", изясни още транспортният министър.

Отмина времето, когато формата на благосъстоятелност и уговорките към сходни железопътни уреди можеше да оневини една или друга администрация, разяснява Желязков във връзка случая на жп надлеза при село Мокрище, където бяха ранени три деца.
 
В случая става дума за обществена инфраструктура, а дали е общинска, дали е държавна, това не значи, че няма ангажимент и страната, и общините да поддържат и надзирават сходни уреди, добави той.
 
В последните години се прави много за ремонта и по-добрата поддръжка на жп инфраструктурата, съобщи министърът.
 
Той изясни, че се работи и за възстановяване на сигурността във влаковете, както и за битката с гратисчийството. По думите му не са чести сцените на принуждение и кавги във влаковете, а по-скоро тези с отвод да се заплати за транспорта. Той добави, че от време на време това става със сговор с кондукторите.
 
Ще бъде обявена до края на месеца и новата билетоиздаваща система, при която се купуват билети онлайн с нови пос терминали настрана в гаровите комплекси и станции. И системата, която ще разреши издаване на билетите във влаковете.
 
Контролът ще бъде доста усъвършенстван, даде обещание Желязков.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР