Обхватът на новия тип оръжия, които Украйна ще получи, позволява

...
Обхватът на новия тип оръжия, които Украйна ще получи, позволява
Коментари Харесай

С новата помощ от САЩ Украйна ще освободи Крим

Обхватът на новия вид оръжия, които Украйна ще получи, разрешава да се доближи Крим от сегашната фронтова линия, заяви УНИАН.

Украйна може сама да реши по какъв начин да употребява предоставените й оръжия, с цел да прогони съветските окупатори от своите територии. Това съобщи това по време на конференция представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър.

По време на сесията за въпроси и отговори един публицист попита ген. Райдър дали на Украйна е позволено да употребява трансферираните далекобойни снаряди GLSDB към пусковите установки HIMARS за нанасяне на удари по обекти на окупаторите в Крим .

Райдър отговори уклончиво, само че в отговора му не се загатваше за съществуването на такава възбрана.

" Що се отнася до украинските проекти за интервенции, явно това е тяхно решение. Те (украинците - бел. ред.) са виновни ", сподели висшият боен.
 Първо
Първо " Джавелин ", по-късно HIMARS, в този момент " Пейтриът " - Какво следва?

Генерал Ходжис: Въпросът е по какъв начин да се помогне най-вече на Украйна, без да прерасне в спор САЩ-Русия или НАТО-Русия

Генералът означи, че няма да разисква възможни бъдещи интервенции с публицисти.

На 1 февруари медиите оповестиха, че новият пакет от американска военна помощ за Украйна ще включва снаряди с огромен обхват GLSDB за HIMARS. Те са с обхват на деяние 150 км , което е доста повече от обсега на 80-километровите муниции, с които Украйна към този момент разполага.

По-късно медиите прецизираха, че боеприпасите за далечни дистанции ще бъдат доставени на Украйна едвам след девет месеца. Те няма да бъдат взети от складовете, а ще бъдат създадени нови, особено за Украйна .
 WSJ: Съединени американски щати скрито са понижили обсега на дадените на Украйна HIMARS
WSJ: Съединени американски щати скрито са понижили обсега на дадените на Украйна HIMARS

Мерки от Белия дом

На 3 февруари американските управляващи публично оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 2,2 милиарда $. Той включва и муниции GLSDB. В същото време датите за доставка не са публично оповестени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР