Обхватът на мярката 80 на 20 ще бъде разширен заради

...
Обхватът на мярката 80 на 20 ще бъде разширен заради
Коментари Харесай

Обхватът на мярката 80/20 ще бъде разширен малко преди изборите

Обхватът на мярката 80 на 20 ще бъде уголемен поради Коронавирус рецесията, разгласи пред Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Към момента по нея могат да аплайват представители на хотелския, ресторантьорския, транспортния и туристическия бизнес. В началото на април – малко преди парламентарните избори, които са назначени за 4 април – сегашното държавно управление ще разгласи новите браншове, които ще получават държавни помощи.

До края на 2020 година по програмата 80 на 20 страната изплати 23 млн. лева, с което бяха  непокътнати общо близо 25 хиляди работни места. По програмата се изплащат по 250 лева В същото време обаче редица компании се оплакват, че парите се изплащат с доста огромно забавяне. Информация за стратегиите има на уеб страницата на  Министерството.

Освен за бизнеса общественото министерство ще отдели пари за пенсионерите с най-ниски пенсии. В края на март – още веднъж преди изборите – държавното управление възнамерява да изплати по 120 лв. за хранителни  артикули на 392 000 пенсионери. Мярката ще важи за хората, които вземат пенсия до 369 лева, колкото е линията на беднотия.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР