Обгорели тела, писъци, сирени! Израел насочва шокова онлайн кампания към

...
Обгорели тела, писъци, сирени! Израел насочва шокова онлайн кампания към
Коментари Харесай

Обгорели тела, писъци, сирени: Как Израел целенасочено шокира Европа

Обгорели тела, писъци, сирени! Израел насочва шокова онлайн акция към Европа.

Израел организира въздействаща онлайн акция, ориентирана най-вече към европейците. Това са шокиращи фотоси и свидетелства от нападенията, осъществени от ислямистката войнствена формация Хамас на 7 октомври.

В формалните канали на израелското външно министерство в обществените медии и в платените рекламни акции са показани десетки клипове. Те са с обгорели тела, опечалени фамилии, фрагменти с писъци и сирени, спасители и патолози.

 фотоси и свидетелства от нападенията, осъществени от ислямистката войнствена формация Хамас БГНЕС/EPA/MOHAMMED SABER

Идеята е да се резервира в съзнанието на задграничната общност пресен методът, по който бойците на Хамас са минали от Газа в Израел. Според израелските публични лица са умъртвили към 1400 души, най-вече цивилни, като в същото време са взети над 230 заложници. Онлайн акцията има за цел също по този начин да оправдае непрестанните бомбардировки на Израел в Газа от този момент насам. Те са умъртвили повече от 8300 души, в това число над 3000 деца, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

Някои от видеоклиповете са графични: в един от тях патолог разказва фотоси на обгоряло тяло на дете.

Други са нахално прочувствени. Карикатурни еднорози пърхат измежду дъги, преди на екрана да се появят големи основни букви. Те гласят: “Както вие бихте създали всичко за своето дете, по този начин и ние ще създадем всичко, с цел да защитим нашето. ”

“Това е методът, по който ще поддържаме връзка през 2023 година ” Това споделя Емануел Нахшон от израелското външно министерство пред Агенция Франс Прес.

Експертите обаче настояват, че акцията рискува да отчужди някои аудитории.

Вече се появиха някои възражения, като Гугъл ограничи достъпа до един графичен клип. А компания за игри изиска рекламите да бъдат отстранени.

1,1 милиарда гледания

Нахшон съобщи, че желае до света да стигне обръщение, че жестокостите на Хамас са сравними с тези на групировката “Ислямска страна ”, известна още като ИДИЛ. Тя се прочу с това, че оповестява своите кланета и вземането на заложници.

Израелските видеоклипове са с направени за шерване лозунги като “BringThemHome ”, “Stand with Israel, Stand with Humanity ” или “Hamas=ISIS ”. Въпреки че доста учени отхвърлят сравнението сред Хамас и джихадистите от групировката “Ислямска страна ”.

 фотоси и свидетелства от нападенията, осъществени от ислямистката войнствена формация Хамас БГНЕС/EPA/HAITHAM IMAD

Нахшон съобщи, че видеоклиповете са събрали повече от един милиард гледания. Това изказване е подкрепено от данни на американската компания за дигитален маркетинг Semrush. Според тях акцията на този стадий е събрала 1,1 милиарда гледания в към 30 страни.

Нахшон съобщи, че държавното управление е вложило “няколкостотин хиляди $ ”, макар че данните на Semrush сочат, че разноските са били 8,5 милиона $.

Основната цел на рекламната акция е Франция, където се намират най-големите еврейски и арабско-мюсюлмански общности в Европа. За нея са изхарчени 4,6 млн. $.

Германия е на последващо място с 2,4 млн. $. Тя е следвана от Обединеното кралство с изхарчени 1,2 млн. $, съгласно Semrush.

“Непоносими изображения ”

Стефани Лами, експерт по военни информационни тактики, твърди, че акцията на Израел преследва една-единствена цел – да легитимира бомбардировките в Газа.

“Целта е да се оправдае насилието и даже да се направи опит да се обезпечи безотговорност при положение на нарушаване на интернационалното право ”, сподели тя.

Хамас също организира онлайн осведомителна акция за подсилване на личната си позиция. Тя акцентира израелската експанзия и нейните жертви измежду почтените палестинци в Газа.

Но Хамас е оповестена за терористична формация от Съединените щати и Европейския съюз. Което значи, че й е неразрешено да употребява главните платформи за обществени медии.

Войнстващата формация използваше публични канали в приложението Telegram, с цел да прокара посланието си. То беше с графични видеоклипове на израелските бомбардировки в Газа и клипове на офанзивите от 7 октомври, снимани от някои от нейните бойци. През последните дни тези канали бяха деактивирани в платформата Android на Гугъл.

Израелската акция също претърпя неуспехи.

Миналата седмица от Гугъл оповестиха на Агенция Франс Прес, че клипът с обгорялото тяло на дете е станал недосегаем за младежите. Те са добавили предизвестие за недвусмислено наличие.

Създателят на играта “Angry Birds ”, финландската компания Rovio, съобщи, че е помолила рекламните си сътрудници да блокират израелска реклама след недоволства от консуматори в обществените медии.

Това към момента оставя Израел надалеч напред в осведомителната война във връзка с броя на феновете.

Експертите обаче настояват, че всяко достижение може да има своята цена

“Подлагането на хората на облици, които са безусловно непоносими, е рискована тактика ” за Израел, сподели специалистът по връзки Арно Мерсие. “Тя може да се окаже контрапродуктивна във връзка с публика, която не е поискала да бъде изложена на това. ”

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР