Обезвредена бе мината, открита тази сутрин в Черно море близо

...
Обезвредена бе мината, открита тази сутрин в Черно море близо
Коментари Харесай

Обезвредиха мината до Инеада, друга се появи край нос Мидия

Обезвредена бе мината, открита тази заран в Черно море покрай границата с България, заяви турското министерство на националната защита, представено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Екипите на подводната защита (SAS) на военноморските сили на Турция обезвредиха откритата през днешния ден мина край крайбрежията на град Инеада, се споделя в известието на Министерството на защитата.

Междувременно морска мина беше открита от риболовци на към 70 км от нос Мидия в Черно море. Кораб на румънските военноморски сили се е отправил към мястото, с цел да изследва обстановката.

„ Миночистачът и база за надзорен транспортен съд „Вицеадмирал Константин Белеску“, дружно с група водолази за разминиране на борда, извършват задача за изследване и интервенция в морски регион на към 39 морски благи (70-72 км) край крайбрежията на Черно море, против нос Мидия. Съобщено е, че има дрейфуваща морска мина там ”, оповестиха от Министерството на националната защита на северната ни съседка.

Мината е била видяна тази заран от румънския рибарски транспортен съд „Olimpus 1“, чийто пълководец е уведомил румънските управляващи по формалните канали към 08:10 ч.

Българските Военноморски сили ревизират сигнал за трета мина край нос Галата покрай Варна.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР