Обезщетения на стойност над 12,4 млн. лева са изплатили 17-те

...
Обезщетения на стойност над 12,4 млн. лева са изплатили 17-те
Коментари Харесай

12,4 млн. лв. е струвало изчегъртването на 1600 чиновници

Обезщетения на стойност над 12,4 млн. лв. са изплатили 17-те министерства, подведомствените им структури и надлежно Министерският съвет за така наречен " изчегъртване " на общо 1600 служители в тях. Това сочат систематизираните данни, подадени до Народното събрание в отговор на питания от депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Министерството на вътрешните работи води класацията с 301 освободени и надлежно 5 163 515 лева разплатени компенсации. 135 души са съкратени по взаимно единодушие, 43 - заради добито право на пенсия. Едностранно, в това число и с наложено дисциплинарно наказване " уволняване ", са 123-ма. Има 11 формирани дисциплинарни производства преди 11.05.2021 година и едно след тази дата. Преназначените сред 11-ти май и 21-ви юли в структурата на Министерство на вътрешните работи са 2453-ма души, излиза наяве от отчета на служебният вътрешен министър.

На второ място се подрежда финансовото ведомство – със 111 освободени и 1 269 268 лева компенсации. В самото министерство с работата си са се разделили 4-ма по взаимно единодушие и един, който е придобил право на пенсия. От Национална агенция за приходите са освободени 64 души, от които 38 по взаимно единодушие, 20 – за пенсия. Договорите на шестима са прекъснати едностранно, включително  дисциплинарно. От Агенция „ Митници “ 22-ма чиновници са си отишли по взаимно единодушие, 7 – поради пенсиониране, а на други 7 договорите са им едностранно прекъснати. От АДФИ един е освободен по взаимно единодушие, а на трима договорите им са едностранно прекъснати.

" Не са осъществявани кадрови промени и във връзка с органите за ръководство и надзор на комерсиалните сдружения, в които министърът на финансите упражнява правата на страната в капитала -  „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД и „ Българска фондова борса “ АД. Не разполагаме с информация за освободените и преназначените чиновници на друга служба в посочените сдружения, защото това е част от ръководството и настоящата оперативна активност, в които министърът на финансите, като орган, упражняващ правата на страната, не може да се намесва според член 18 от Закона за обществените предприятия “, е докладвал министър.
 Стефан Янев: Не овладяваме, а освобождаваме страната Стефан Янев: Не овладяваме, а освобождаваме страната
Големият въпрос е за какво ние допуснахме да има подобен вид корупция, за какво се постанова извън да ни се демонстрира, а не ние да решим своите собств...

Самият длъжностен министър председател Стефан Янев оповестява за 156 освободени и 583 203 лева платени компенсации. От Министерски съвет са си тръгнали 2-ма чиновници по служебно правно отношение след добито право на пенсия, от които един по взаимно единодушие, а един – по самодейност на премиер-министъра. Освободени са 6-има служители по трудово правно отношение в Министерски съвет.

При второстепенните разпоредители с бюджет (държавни организации на послушание на Министерски съвет – б.р.) са освободени 39 чиновника по служебно правно отношение, от които 26 по взаимно единодушие, 3 – заради добито право на пенсия, и 10 – едностранно, в това число и дисциплинарно. Отишли са си 34-ма, назначени преди този момент по трудово правно отношение. От тях 19 – по взаимно единодушие, 2-ма - заради добито право на пенсия, и 13 – едностранно, в това число и дисциплинарно. В допълнение - още 75 регионални и заместник-областни шефове, сменени със служебни.   

Обезщетения на стойност 1 072 110 лева е платило Министерството на земеделието, храните и горите за освободените 218 чиновници. По взаимно единодушие от самото ведомство и второстепенните му разпоредители са освободени 72-ма, поради добито право на пенсия – 35-ма. Едностранно са освободени 50 чиновници, от които 4-ма дисциплинарно. Преназначени пък са 149-ма. От едноличните търговски сдружения са освободени общо 61 индивида.

" Встъпването ми в служба като министър на земеделието, храните и горите е на 12.05.2021 година, желаната от Вас информация е за интервала от 11.05.2021 до 21.07.2021 година В тази връзка бих желал да направя уточнението, че информацията, която Ви отпущам, обгръща и кадрови промени, осъществени и от предходния министър “, е показал проф. доктор Христо Бозуков.

От Министерството на културата и неговите структури са освободени 125 индивида, чиито платени компенсации възлизат на 800 341 лева От администрацията на МК един е освободен по взаимно единодушие, а шестима – поради добито право на пенсия. От второстепенните разпоредители с бюджет от МК по взаимно единодушие са си тръгнали 50 индивида, 57 - поради навършване на пенсионна възраст, а 11 души са освободени едностранно. Шестима са заменени в търговски сдружения, в които министърът упражнява правата на страната.  
 ГЕРБ обезпокоени от уволненията, щели да ударят държавния бюджет (ВИДЕО) ГЕРБ обезпокоени от уволненията, щели да ударят държавния бюджет (ВИДЕО)
ГЕРБ незабавно реагира на кадровите промени на служебното държавно управление. Водещи фигури на партията дадоха ексклузивен брифинг, на който някогашен...

От Министерството на труда и обществената политика са освободени 128 души, за които са платени компенсации в размер на 699 261 лв..

Освободените в правосъдното министерство – по-точно от второстепенните му разпоредители и от Държавно дружество " Фонд затворно дело “, са 58 чиновници общо. От тях 23-ма са си отишли по взаимно единодушие, 10 – поради настъпило време за пенсия. На 25 души договорите им са прекъснати едностранно, в това число дисциплинарно. Изплатените им компенсации са на стойност 789 288 лева

Строителното министерство е освободило 41 работещи в структурите му, като компенсациите, платени за задачата, възлизат на 434 687 лева От администрацията на Министерство на регионалното развитие по взаимно единодушие са си тръгнали 6–ма, а на петима от служителите договорите им са прекъснати едностранно, в това число и дисциплинарно. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ са освободени 23-ма по взаимно единодушие, петима - за навършване на пенсионна възраст, а 15 – едностранно, в това число дисциплинарно. От ДНСК са освободени петима, от Агенцията по геодезия, картография и кадастър – 8, от търговски сдружения с принципал Министерство на регионалното развитие – 11, като 8 от тях едностранно, включително дисциплинарно.   

325 855 лв. компенсации е платило Министерството на здравеопазването за 28-те чиновници, които е освободило. 

За горепосочения интервал да освободени трима членове на съвета на шефовете на три лечебни заведения – еднолични търговски сдружения, а точно: „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Лозенец “ ЕАД, гр. София; „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване – Александровска “ ЕАД, гр. София (извършена е промяна на целия състав на съвета на директорите) и „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов “ ЕАД, гр. София (извършена е промяна на изпълнителния член) “, прецизира доктор Стойчо Кацаров.
 Борисов: Изчегъртаха и Балтов. На кого отмъщавате, служебни прислужници? Борисов: " Изчегъртаха " и Балтов. На кого отмъщавате, служебни прислужници?
" “Изчегъртаха ” и проф. Балтов! Позорно пенсионираха проф. Кантарджиев, позорно унижиха достойните лекари от Александровска...

В Министерството на защитата са освободили в последно време 40 чиновника, а платените компенсации са 255 775 лева

Освободените от Министерство на околната среда и водите са 50 души, а платените им компенсации възлизат на 162 226 лева

В МОН освободените са 123-ма, а платените им компенсации са 51 442 лева. 

От икономическото ведомство са се разделили с 33-ма чиновници, които са обезщетени със 112 801 лева

108 души към този момент не са на работа в Министерството на спорта, а платените им компенсации са за 218 528 лева
 Голямото изчегъртване Голямото изчегъртване
Голямото изчегъртване към този момент стартира. Самият Трифонов призна, че не е очаквал думата да придобие такава известност и да се трансформира в на...

Външното ведомство се е разделило с 34-ма чиновници против 148 192 лв. компенсации.

От транспортното ведомство са освободили 30 чиновника, които са обезщетени със 78 401 лева

4-ма към този момент не са в Министерството на туризма против 53 759 лв. компенсации.

От Министерството на енергетиката са освободени едвам 12 чиновници, като за тях са платени 2562 лева

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР