Обезщетение от 12 000 лв. ще получи бившият митничар от

...
Обезщетение от 12 000 лв. ще получи бившият митничар от
Коментари Харесай

Митничар от `брилянтна` акция срещу корупцията осъди прокуратурата и ще вземе 12 000 лв. обезщетение |

Обезщетение от 12 000 лева ще получи някогашният митничар от Свиленград Цветомир Петров, откакто осъди прокуратурата. Делото за корупция против него е било прекъснато поради липса на доказателства, преди да стигне до съда , заяви " ".

Петров бе измежду 33-мата арестувани чиновници на митницата през зимата на 2015 година, когато управляващите оповестиха акция против корупцията. Те бяха задържани, тъй като си желали такса " успокоение ", с цел да си затворят очите при инспекция на коли и камиони. При обиск бяха открити над 100 000 лв..

Премиерът по това време Бойко Борисов разгласи, че митничарите били следени от много време " по какъв начин си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари ни трябват за пътища ", и поздрави проверяващите за добре свършената работа.

Петров и част от сътрудниците му бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за подкупи, като той е останал 3 месеца в ареста, след което е бил освободен против гаранция от 15 000 лева, и му е било неразрешено да напуща страната. Разследването обаче не завършва с внасяне на обвинителен акт, а при започване на предходната година Петров е известен от прокуратурата, че наказателното произвеждане против него е прекъснато заради липса на доказателства.

Той взема решение да заведе дело против обвиняването по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ), като претендира за обезщетение от 94 000 лева, само че съдията по делото му присъжда 12 000 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР