Обезпокоен съм за това, което се случва в България.Това каза

...
Обезпокоен съм за това, което се случва в България.Това каза
Коментари Харесай

Петър Стоянов за тюхкането и туткането на българите. И за политиците с кокоши мозъци

Обезпокоен съм за това, което се случва в България.

Това сподели президентът (1997-2002) Петър Стоянов в събота по Българска национална телевизия.

" Обезпокоен съм от метода, по който нашето публично мнение стартира още веднъж да изпитва подозрение. Да се чуди по какъв начин да избира сред НАТО и Русия...Точният въпрос е какво желаеме ние българите, с цел да станем по-привлекателна страна ", попита Стоянов.

Според него постоянно се " туткаме " преди да вземем огромно решение и започваме " да се тюхкаме ", откакто сме го взели.

" Тази последна нерешителност непрестанно сковава нашите национални сили ", регистрира той.

" Молба за участие в НАТО сме я подали преди 25 години, обществото поддържа тогава изрично това. Вече сме член на НАТО и на Европейски Съюз. Трябва да престанем и с туткането, и с тюхкането ", продължи Стоянов.

Ние сме подложени на непозната агитация, изясни той сегашните съмнения.

" Има нещо парадоксално в нашето историческо развиване. От времето на Възраждането и след Освобождението всички български политици са имали за блян европейското развиване, права на индивида, конституционализъм и т. н. Озападняването на България обаче минава през Русия. Цялата българска интелегинция учи там. По това време е с напрежение в Русия. Руската интелигенция изрично отхвърля методите на личната си страна. Пьотр Чаадаев написва своите " Философски писма ", в които наказа Русия, че изостава от Запада. В тази атмосфера какво ще донесат младите българи - европейските хрумвания. Нито един от тях не слага под въпрос своята обич към Русия, само че всеки знае, че с цел да просперира България, би трябвало да следва европейските модели ", сподели още предходният президент.

По думите му ние към този момент сме създали своя избор и сме длъжни да го остояваме.

Петър Стоянов напомни и думи на Андрей Ляпчев след Междусъюзническата война - " на тоя хал сме, тъй като ни ръководят политици с кокоши мозъци ".

" Пожеланието ми е всички ние да не заслужим такава горчива оценка на нашите потомци един ден. Иска се просветеност, желае се самообладание, желае се изчерпателност, желае се храброст и кураж, с цел да се води политика в интерес на България в този миг. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР