Обещава скорости от 50 до 100 пъти по-бързи от тези

...
Обещава скорости от 50 до 100 пъти по-бързи от тези
Коментари Харесай

Qualcomm разкри нов чип за 5G смартфони

Обещава скорости от 50 до 100 пъти по-бързи от тези при 4G мрежите

Snapdragon 855 ще е в сърцето на 5G смарт телефоните на Samsung

Разработчикът на чипове Qualcomm разгласи ново потомство процесори за мобилни телефони, подготвени да зареждат 5G смарт телефоните, които ще се появят на пазара през идната година.

Основната характерност на чипа Snapdragon 855, разгласен на конференция в Хавай, е по този начин нареченият „ модем за телефони “, който ще ги свързва с 5G безжичните мрежи за данни при скорости от 50 до 100 пъти по-високи от тези при актуалните 4G мрежи.
още по тематиката
Qualcomm съобщи, че Snapdragon 855 ще е в сърцето на 5G смарт телефоните на Samsung, които се чака да се появят при започване на идната година в Съединени американски щати в партньорство сред Verizon Communications и Samsung.

Чипът ще разреши на устройствата и известно „ компютърно зрение “, с цел да могат да разпознават предмети и лица. Освен това ще поддържа нов датчик за пръстови отпечатъци на Qualcomm, който може да чете биометричните данни на потребителя през стъкления екран на смарт телефона.

Очаква се в идните няколко месеца от ден на ден производители на смарт телефони да разгласят свои 5G модели, откакто Samsung даде безапелационна поръчка в този сегмент. Междувременно операторите на мобилни мрежи форсират проектите си за създаване на телекомуникационни мрежи от пето потомство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР