Обещаното е изпълнено - програмата е отворена, а най-евтината енергия

...
Обещаното е изпълнено - програмата е отворена, а най-евтината енергия
Коментари Харесай

Как да намалим сериозно сметката си за ток – депутат показва стъпките

Обещаното е изпълнено - програмата е отворена, а най-евтината сила е тази, която сами си произвеждаме, показва Жечо Станков

Как да аплайваме за апаратура за произвеждане на сила за лични потребности с финансиране от страната? Бургаският народен представител Жечо Станков разгласява видеа с подробна директива в помощ на жителите.

„ Ще ми повярвате ли, в случай че Ви кажа, че знам по какъв начин доста да намалите сметката си за ток? Изгледайте това видео до край и ще видите по какъв начин да попълните електронна апликация за приемане на 100% безплатна помощ за апаратура за битова гореща вода! Разработих тази стратегия като заместител министър на енергетиката “, написа Станков във Facebook.

Той е разгласил два клипа в канала си в YouTube.

В депутатът от ГЕРБ-СДС изяснява какво и по какъв начин би трябвало да се попълни малко по малко. А във показва какви документи следва да се прикрепят като приложени документи за приложението.

Вижте двата клипа:





„ Обещаното е изпълнено . Програмата е отворена, в клиповете показвам стъпките за жителите, с цел да си подадат документите. Най-евтината сила е тази, която сами си произвеждаме . Този план го усещам като моя рожба, тъй като още като заместник-министър го създадохме, само че лиши доста време на сътрудниците, до момента в който го пуснат “, разяснява Жечо Станков пред „ Флагман “.

„ Има средства за 10 000 семейства, а сега подадените приложения са по-малко от 500. Затова направихме тези клипове. Има потенциал, има свободни средства “, сподели още депутатът.

Програмата обгръща всички семейства.

„ За еднофамилните здания сме премахнали строителните позволения, за тях кандидатстването е доста елементарно. Многофамилните здания също могат да аплайват, само че там те би трябвало да си съберат единодушие на етажната благосъстоятелност. Защото като живееш в един панелен блок, в случай че искаш да си сложиш апаратура на покрива, етажната благосъстоятелност би трябвало да ти даде единодушие. И там към този момент ще би трябвало и строително позволение, тъй като нямаше по какъв начин да избягаме от този миг. Колегите от Регионалното министерство също са прави. Няма по какъв начин без строително позволение, откакто минаваш през общи елементи на други хора “, разяснява още Жечо Станков.

„ Но средствата са ориентирани най-много към еднофамилните къщи, в които живеят най-вече енергийно небогати (макар в България да няма такава дефиниция). Като те могат да стигнат до тях по две линии. Едната е до 1960 лева за слънчеви панели за битово гореща вода (което се вижда в клипчето). А могат да аплайват и за фотоволтаични панели за произвеждане на електричество за лични потребности, плюс батерия за предпазване. Там страната дава 70% от инвестицията, само че не повече от 15 000 лв. на домакинство “, сподели още националният представител.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР