Обещано и изпълнено!“ Това заявиха лидерите на ГЕРБ и ДПС

...
Обещано и изпълнено!“ Това заявиха лидерите на ГЕРБ и ДПС
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски към миньори и енергетици: Обещано и изпълнено!

„ Обещано и изпълнено! “ Това обявиха водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката.

„ Днес в Народното събрание с гласовете на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн. Миньорите желаеха и гаранция, че средствата, отпуснати през днешния ден, ще бъдат употребявани по предопределение. От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи поехме безапелационен ангажимент и ще пожелаваме непрестанно информация за развиването на процеса от министъра на енергетиката и от управлението на мините “, пишат в формалната си страница от Политическа партия ГЕРБ, като приложиха и фотоси от срещата.

И Движение за права и свободи разгласиха информацията и фотосите на страницата си във Facebook.

По-рано Борисов и Пеевски разискаха с кмета на Ямбол Валентин Ревански проблемите пред общината. В диалога в Народното събрание участваха и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на защитата Атанас Запрянов и ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев.

Акцент беше строителството на българската военна база в Кабиле. Кметът Ревански акцентира, че реализацията на плана се бави доста, а е от изключителна значимост за националната ни сигурност и евроатлантическата ориентировка на страната. Въпреки че планът е бил изведен като предпочитан за държавното управление на Николай Денков, досега нито 1 лев не е даден за реализацията му.

Министърът на защитата Атанас Запрянов показа проектите на МО за строителството на новата българска база в Кабиле. Бяха изтъкнати изгодите за локалната общественост, в това число и откриване на доста нови работни места без редуциране на български военнослужещи.

Министърът на финансите Людмила Петкова се ангажира средствата за построяването въз основата да бъдат обезпечени.

Кметът Валентин Ревански регистрира също, че обещаното от държавното управление „ Денков ” дофинансиране на оборудването за болничното заведение в Ямбол също не е изпълнено. На срещата бяха разисквани и други значими за Ямбол тематики, измежду които ускореното строителство на права от околовръстния път на града от страна на АПИ, прекачване на 2 освободени войскови парцела в града на общината и държавна поддръжка за създаване на ботаническа градина в града.

Министрите поеха ангажимент за оптимално бързо подпомагане и решение на посочените въпроси. Готови сме да спомагаме напълно на служебния кабинет по предпочитани тематики, които касаят директно възстановяване изискванията и качеството на живот на българските жители, подчертаха представителите на държавното управление.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР