Обещаният въздушен Шенген“ от Австрия на този етап е по-скоро

...
Обещаният въздушен Шенген“ от Австрия на този етап е по-скоро
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за Шенген: Правителството пропусна възможността да покаже на Австрия, че и ние можем да играем нечестно

Обещаният „ въздушен Шенген “ от Австрия на този стадий е по-скоро слух. Според мен това е някаква избавителна сламка, за която желаят да се заловен ръководещите, защото не съумяха да осъществят главния си приоритет.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria зам. ръководителят на Народното събрание и някогашен външен министър Кристиан Вигенин.

За нас това е недопустимо, дори и без изискването да приемем повече мигранти. Не мисля, че това теоретично е допустимо да бъде условия, още по-малко пък да бъде признато. В условията да станеш член на Шенген няма такива точки и ние сме изпълнили всичко належащо. През годините постоянно сме отстоявали тезата, че влизането на стъпки не е положително за България, тъй като има огромен риск тази минимална стъпка за въздушните граници, която на процедура не взема решение нищо, да се трансформира в пояснение за непрекъснато отсрочване.

Българското държавно управление пропусна момента да бъде по-твърдо и да се подхващат асиметрични ограничения, дружно с Румъния. Да покажем, че непочтено можем да играем и ние и да блокираме Австрия за други неща. Те сложиха нещата по този начин.

По отношение на Австрия въпросът е на първо място политически. Те влязоха в един вътрешен спор за мигрантите, в който косвена жертва е България. България не е повода за този поток, главният поток е от Италия.

Съвременните измерения на фашизма дебнат от всякъде и ние ще продължим нашата битка за опазване на Паметника на Съветската войска.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР