Обещанието на Русия да намали военната си активност в Украйна

...
Обещанието на Русия да намали военната си активност в Украйна
Коментари Харесай

Западни служби: има прегрупиране, а не изтегляне на руските войски в Украйна


Обещанието на Русия да понижи военната си интензивност в Украйна се посреща със песимизъм. Пентагонът предизвести за подготвяна нова огромна съветска атака, Съединени американски щати трансферират още мощ и техника в Източна Европа.

Разрушения в Миколаев

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи във Вашингтон, че Русия наподобява изтегля единствено една дребна част от войските си в региона на Киев. Възможно е съветските войски да се прегрупират, подготвяйки се за нова атака, считат военни анализатори. Така считат и в американското военно министерство. „ Смятаме, че това не е евакуиране, а предислоциране на бойни елементи за идна нова огромна атака в други региони на страната, каквато да чакаме ", сподели Кърби. Той разгласи за провален опита на съветските войски да завладяват Киев. Обратното даже: поради контранастъплението на украински елементи руснаците са заели отбранителни позиции. Въпреки това развиване столицата Киев към момента мое да бъде обстрелвана от разстояние с ракети, предизвести представителят. „ ", акцентира той.

Ръководителят на съветската делегация за договарянията в Истанбул Владимир Медински разяснява пред организация ТАСС, че обещанието на Русия да „ понижи фрапантно " военна та си интензивност в Северна Украйна не значи преустановяване на огъня. Украинският президент Зеленски съобщи, че диалозите са били " позитивни, само че те не заглушават детонациите на съветските снаряди ". Също и английското разузнаване счита, че руснаците се прегрупират. Военнтото министерство заяви, че съветските елементи, на които са били нанесени съществени провали, се изтеглят към Беларус и Русия, с цел да се провеждат отначало и да получат ново съоръжение.

Руският обстрел продължава
Редакцията предлага
Независимо от мирните договаряния в Турция, съветският обстрел в Украйна продължава. Рано тази заран жилищни региони на град Лисичанск в Източна Украйна са били подложени на тежък артилерийски обстрел. „ Има доста рухнали здания, избавителни екипи се пробват да извадят оживели хора отдолу под руините ", заяви в Телеграм губернаторът на региона Серхий Гайдай. Обстрелвано е било също и военно летище в Старокостянтинов. Унищожени са резервоари за гориво.

Във вторник съветски въздушен удар удари държавна постройка в южния украински пристанищен град Николаев, като унищожи огромна част от постройката и остави хора в капан под отломките. Най-малко 12 души са починали, а 22 са ранени, заяви украинската организация за изключителни обстановки.

По данни на украинския дипломат в Организация на обединените нации, дотук украинската войска е нанесла съществени човешки и материални вреди на съветските елементи. Той заяви за повече от 17 хиляди убити съветски бойци, за унищожени над 1700 бронирани машини и съвсем 600 танка. Руските загуби включват още 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, съвсем 100 ракетни установки, 54 противовъздушни системи и седем кораба, твърди той.

В телефонна конференция късно нощес президентите на Съединени американски щати и Франция, немският канцлер и министър-председателите на Англия и Италия са се договорили да не отслабват решимостта на Запада, до момента в който не завърши ужасът, породен на Украйна. Джо Байдън, Еманюел Макрон, Борис Джонсън, Олаф Шолц и Марио Драги са заявили, че са съгласни " да продължат да усилват глобите и цената, плащана от Русия ".

Още американски самолети в Източна Европа

. От Пентагона оповестиха, че изпращат още бойни самолети, транспортни машини и бойци в Източна Европа. Бойна част от 200 американски морски пехотинци, взела участие в учения в Норвегия, е трансферирана в Литва, удостовери представителят Кърби. Освен това още 10 американски изтребителя F18 Hornet и няколко транспортни самолета C-130 Hercules с към двеста бойци ще бъдат изпратени в Източна Европа. Точната локация обаче не се показва.

Междувременно Държавният департамент на Съединени американски щати предизвести американските жители за заплахата от своеволни арести при пътувания до Русия. „ Всички американци, намиращи се в Русия, би трябвало неотложно да изоставен страната ", се споделя в предизвестието.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР