Обещах на софиянци, че строителството на метрото няма да спира

...
Обещах на софиянци, че строителството на метрото няма да спира
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Строителството на метрото през район „Подуяне“ върви по график


Обещах на софиянци, че строителството на метрото няма да стопира и върша всичко допустимо да извърша това заричане, макар всички компликации. Моите задължения са преди всичко да бъде обезпечено финансиране и на второ място да има работещ екип. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска при инспекция на разширението на третата линия на метрото, при метростанция „ Стадион Георги Аспарухов “, дружно с шефа на " Метрополитен " Стоян Братоев, заместител кметовете на София Ангел Джоргов и Кристиан Кръстев, както и представители на управлението на компанията " Сименс ". 

Фандъкова напомни, че разширението с нови три километра с три нови метростанции стартира през март тази година. Строителството върви по график, над 80 % от инженерните мрежи са преместени, започнаха и дейностите по осъществяване на стените на метростанциите, сподели столичният кмет и благодари на шефа на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев и целия му екип. " За наслада инженер Братоев продължава да управлява екипа, разчитаме на него и за идващите сектори ", добави тя.

Фандъкова благодари и на актуалното държавно управление, на министъра на финансите и на министъра на районното развиване, които помогнаха да бъде обезпечено и започването на идващия сектор през " Слатина ", за който има обезпечено финансиране. Доколкото зная това е първият инфраструктурен план, който се извършва по Плана за възобновяване и резистентност и се финансира напълно по него, обезпечени са 217 млн.лв., уточни кметът.

Тя добави, че на събитието през днешния ден е поканила и вицепремиерите Атанас Пеканов и Христо Алексиев, с цел да им благодари обществено за помощта този план да се случва, само че за жалост те имат други задължения. Той остава най-важният стратегически план за града, тъй като трансформира средата, обезпечава най-екологичния и комфортен превоз за хората и тъй като хората харесват, употребяват и желаят метрото, съобщи Фандъкова. С тези нови 3 км още 40 хиляди души на ден след три години ще могат да употребяват този комфортен градски превоз. А след построяването на второто уголемение през " Слатина ", 50 % от каузи на градския превоз, ще бъде метрото, добави тя. 



Столичният кмет заяви още, че към този момент има подписан контракт и с изпълнителя на деветте системи за ръководство и сигурност на метрото и това още веднъж е компанията " Сименс ". Имат шест месеца за планиране, по-късно стартират осъществяването на системите, сподели още Фандъкова. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР