Обемите на търговията на най-големите борси за криптовалути, сред които

...
Обемите на търговията на най-големите борси за криптовалути, сред които
Коментари Харесай

Обемът на търговия с криптовлаути е намалял драстично през юни

Обемите на търговията на най-големите тържища за криптовалути, измежду които Coinbase, Kraken, Binance и Bitstamp, са намалели с повече от 40% през юни, сочат данни на доставчика на информация за крипто пазара CryptoCompare, представени от Си Ен Би Си.

Според компанията този спад се дължи на спада на ценените на цифровите монети и по-ниската им волатилност.

През юни цената на биткойна доближи месечно дъно от 28 908 $ и приключи месеца със спад от 6%. Максималният дневен размер на търговия от 138,2 милиарда $, доближат на 22 юни, е бил с 42,3% по-нисък спрямо пикът през месец май.

Според отчета на CryptoCompare една от главните аргументи за понижението на размера на търговията е войната на Китай против крптовалутите.

„ Действията на китайските управляващи провокираха голям брой страхове, което се отразява на пазарите “, разяснява Теди Вали, основен капиталов шеф в Pervalle Global. „ Екосистемата за цифровите активи получи удар в лицето, тъй че сега тя е на въжетата и се бори да се завърне в центъра на кръга. “, добави той.

Припомняме, че през юни Пекин предприе ограничения на национално равнище ограничения против „ копаенето “ на биткойн и преводите с криптовалути, които накараха китайските „ миньори “ да продадат оборудването си или да реалокират интервенциите си в Съединени американски щати и други страни.

В същото време Клара Медали от доставчика на данни за крипто пазара Kaiko съобщи, че макар трагичния спад спрямо май, размерът на търговия през юни е бил по-голям в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

 „ Този юни към момента се подрежда в топ 5 на месеците с максимален размер на търговия, записван в миналото. Въпреки че спадът беше внезапен спрямо май, това съпоставяне е незаслужено, защото тогава бе регистриран най-големия размер  на фона на невижданата ликвидност на пазара. През юни размерите се върнаха към равнищата от началото на 2021 година, само че те към момента са доста по-големи спрямо тези от 2020 година “, разяснява тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР