Обемът на световния добив на злато през миналата година, според

...
Обемът на световния добив на злато през миналата година, според
Коментари Харесай

Достигна ли светът предела при добива на злато? До кога ще стигнат запасите в находищата?

Обемът на международния рандеман на злато през предходната година, съгласно наличните данни, се пресмята на към 198 милиарда $, написа изданието от Саудитска Арабия Al-Eqtisadiya. Представител на Лондонската фондова борса отбелязва, че " не е ясно дали към този момент е доближат пикът по рандеман на злато в света, след спада от 1% в световния рандеман през 2021 година.

Това е първият спад от към десетилетие и редица играчи на пазара са обезпокоени по отношение на размера на добива на благородния метал в бъдеще. Нещо повече, в доста райони на света се следи повишение на интензивността на екологичните групи и се чака въвеждането на нови ограничавания върху добива на метали в бъдеще. "

Експерт разяснява пред Al-Eqtisadiya, че към половината от златото в света се употребява за произвеждане на бижута и за декорация. Около една четвърт е благосъстоятелност на централните банки, а останалата четвърт е в ръцете на вложители или взе участие в избрани промишлености.
 Ще се върне ли светът към
Ще се върне ли светът към " златния стандарт "

Обвързаността със златото оказва помощ за оправянето с инфлационните процеси

По данни, оповестени от Световния съвет по златото, през цялата история на човечеството са добити повече от 205 хиляди тона злато. През предходната година добивът е бил 3560,7 тона, а общото предложение на международния пазар е достигнало 4666,1 тона.

Според отчет от 2021 г ., оповестен от Геоложката работа на Съединени американски щати, има към 54 000 тона злато в недрата на земята по целия свят и то може да бъде извлечено благодарение на модерни технологии и проучвателен разработки. Ако светът продължи да извлича злато със същия ритъм като през предходната година, тези 54 000 тона ще бъдат извлечени в границите на идващите 15 години.

Някои геолози обаче не са съгласни с американските оценки. По тяхно мнение, въз основа на известните все още ресурси, добивът на злато може да стане недоходоносен към 2050 година Откриването на огромни залежи в най-хубавия случай може да отсрочи този период, само че единствената вяра е създаването на нови технологии, които разрешават извличането на ресурси, които сега са невъзможни за постигане заради доста високата цена за това.

Като цяло, съгласно тези специалисти, е малко евентуално огромният рандеман на жълтия метал да продължи след 2075 година, без да има голям скок в технологията за рандеман на злато.
 Защо по време на рецесия е удачно да се влага в злато
Защо по време на рецесия е удачно да се влага в злато

Златото е дълготрайна инвестиция

Понастоящем делът на обработеното злато в общия годишен размер е от 28% до 30%. Но този дял зависи най-много от цената на златото - колкото по-висока е тя, толкоз е по-вероятно хората да се разделят със старите си златни бижута, с цел да купят нови.

Всяка година от международните златни рудници се добиват тонове злато, а най-големите залежи се намират в пустинята Невада в Съединени американски щати (над 100 тона злато се добиват всяка година оттам).

А по оценки на световната група SNB, международното предложение на злато ще нарасне с към 4,4% тази година, заради високата инфлация и геополитическите опасности, свързани с спора в Украйна. Смата се, че търсенето и предлагането на злато ще останат високи (поне) до 2026 година.
 Кога златото ще размени $ като „ безшумно пристанище “ при рецесия
Кога златото ще размени $ като „ безшумно пристанище “ при рецесия

Мнението на Джим Роджърс, финансист и вложител от международна величина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР