Обемът на износа през британски пристанища за ЕС е намалял

...
Обемът на износа през британски пристанища за ЕС е намалял
Коментари Харесай

Износът на Великобритания се е сринал с над 60% след Брекзит

Обемът на износа през английски пристанища за Европейски Съюз е намалял със 68% през първия месец след Брекзит спрямо януари предходната година. Това оповестява “Обзървър ", представен от БНР.

Даните за драматичния спад на товарните транспорти посредством фериботи или през тунела под Ламанша са на Асоциацията на пътните превозвачи. В писмо до вицепремиера Майкъл Гоув асоциацията напомня, че непрекъснато са предупреждавали за трупащите се проблеми и са призовавали да се вземат ограничения, само че никой не е обърнал внимание. 

Спешно да се усили броят на митническите чиновници, с цел да се помогне на компаниите с големия размер спомагателна документи, упорстват от Асоциацията на пътните превозвачи. Според тях наличните 10 000 митничари съставляват едвам една пета от нужната численост.

Освен сривът в износа, към 65-75% от товарните камиони, пристигнали от Европейски Съюз, са се върнали празни, тъй като просто е нямало артикули за тях, било то заради закъснение от английска страна или тъй като английски компании са прекратили краткотрайно или за непрекъснато износа си за Европейски Съюз. 

Търговски специалисти са на мнение, че внезапният спад на износа е вследствие на съвпадането на Брекзит с пандемията от ковид. Много търговци обаче считат, че неприятното занапред следва. „ Обзървър “ напомня, че доста английски компании се ориентират към изнасяне на активност в Европейски Съюз като наемат хранилища, с цел да могат по-лесно да разпределят стоките си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР