Обектите, предлагащи сладолед, ще бъдат подложени на повторна проверка, съобщи

...
Обектите, предлагащи сладолед, ще бъдат подложени на повторна проверка, съобщи
Коментари Харесай

БАБХ подхвана обектите, предлагащи сладолед

Обектите, предлагащи сладолед, ще бъдат подложени на повторна инспекция, заяви на уеб страницата си Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Причина за това са получени сигнали.
И сега инспектори от отдели „ Контрол на храните “ от всички Областни дирекции по сигурност на храните правят спомагателни инспекции, отвън планувания формален надзор, за спазването на разпоредбите за предложение на сладолед, без авансово пакетиране до крайния консуматор (колички, щандове навън, преносими обекти).
Целта на инспекциите е да се ревизира спазването на хигиенични условия, като дали приборът за разсипване на сладолед е обособен за всеки тип сладолед и дали се съхранява при условия, недопускащи вторичното му замърсяване с патогени (бактерии и вируси) и алергени.
Инспекторите на организацията ще наблюдават и дали обектите оферират цялостна информация за храните на потребителите за съществуването на субстанции или артикули, причиняващи алергии и нетърпимост. За задачата ще вземат проби за лабораторно изпитване по микробиологични индикатори за сигурност на храните.
От началото на годината в индустриалните предприятия са осъществени 161 инспекции по формален надзор и една по сигнал. Открити са несъответствия в 3 проби на подготвен артикул за съществуване на ентеробактерии на територията на ОДБХ София град, ОДБХ Добрич и ОДБХ Бургас. Унищожени са всички несъответстващи количества - 68 кг сладолед.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР