Обединихме се около идеята, че нашата амбиция е юли да

...
Обединихме се около идеята, че нашата амбиция е юли да
Коментари Харесай

Управляващите с амбиция промените в Конституцията да стартират през юли

Обединихме се към концепцията, че нашата упоритост е юли да има иницииран план за конституционни промени. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов след среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).

" Амбицията е за 180 гласа, бърза писта, по тази причина предстоят срещи в идващите дни в Народното събрание и с сътрудниците от Българска социалистическа партия, и с " ИТН ", уточни той.

В отговор на въпрос Славов сподели, че ще има среща и с Движение за права и свободи.  

" Относно управническата стратегия огромна част от нещата към този момент са контрактувани, би трябвало да се изчистят и синхронизират позициите ", разяснява министърът.

Относно формата на съглашението, което да подпишат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, той уточни, че в декларацията на ПП-ДБ е била дадена формулата за такова съглашение.

" То не е съдружно, само че е търсене на единодушие за съответни политики, за съответни законопроекти, тъй че да имаме реформаторско ръководство ", изясни Атанас Славов.

Десислава Атанасова (ГЕРБ) също удостовери, че се търсят допирни точки за общ законопроект за смяна на Конституцията.
 Снимка Българска телеграфна агенция

И той да се внесе от болшинство, което по-късно да има ангажимент да гласоподава този план.

" В подготвеност сме да обсъждаме огромна част от концепциите и с останалите парламентарни групи ", посочи Атанасова.

По думите й това е първа такава среща, на която да бъде обрисувана посоката, а детайлите щели да дойдат, когато проработи и комисията по конституционни въпроси.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР