Обединеното кралство разреши първата ваксина срещу COVID-19, модифицирана, за да

...
Обединеното кралство разреши първата ваксина срещу COVID-19, модифицирана, за да
Коментари Харесай

Великобритания одобри първата ваксина срещу Омикрон

Обединеното кралство позволи първата ваксина против COVID-19, модифицирана, с цел да обезпечи по-голяма отбрана против разновидността на ковид Омикрон, написа европейската редакция на " Политико ".

Ваксината на Moderna е ориентирана както към истинския вирус, по този начин и към първия вариант Омикрон, прочут като BA.1, и е утвърдена като бустер за всички възрастни на 18 и повече години.

Това е първото международно утвърждение за ваксина, приспособена към разновидности на ковид. Европейската организация по медикаментите (ЕМА) се чака да направи същото в края на месеца, което ще разреши да започват в точния момент стратегиите за бустерна имунизация в целия Европейски Съюз, започващи през септември. Тази ваксина обаче няма да бъде утвърдена за приложимост в Съединени американски щати, защото управляващите там са поискали ваксини, които са ориентирани както към истинския вирус, по този начин и към най-новите варианти Омикрон, известни като BA.4/5.

" Първото потомство ваксини против COVID-19, употребявани в Обединеното кралство, не престават да обезпечават значима отбрана против заболяването и да избавят животи ", сподели Джун Рейн, основен изпълнителен шеф на Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA). " Тази двувалентна ваксина става " изострен инструмент " в нашия боеприпас, с цел да ни помогне да се предпазим от тази болест, до момента в който вирусът продължава да се развива. "

Докато Обединеното кралство и Европа се стремят бързо да усилят оптимално отбраната преди зимния интервал, когато има възможност вирусът да циркулира повече, Съединени американски щати избраха да изчакат фирмите да разработят малко по-различни ваксини.

Това е риск, за който даже най-хубавите специалисти по инфекциозни заболявания не знаят резултата, защото никой не може да планува по какъв метод вирусът може да мутира по-късно.

Говорейки пред " Политико " неотдавна, Питър Пиот, някогашен началник на Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, който ръководи европейска научна група, която обмисля коя ваксина да употребява отсега нататък, сподели, че има консенсус да се употребяват двувалентните ваксини против BA.1.

Експертите са съгласни, че " най-важното е да стартираме задоволително рано, преди да пристигна следващата вълна. Защото нормално държавните управления постоянно стартират да работят, когато към този момент има пик. Когато започнете да ваксинирате в пика, почтено казано, е прекомерно късно ", сподели той.

Одобрението в Обединеното кралство се основава на клинично изпитване на имунизацията, което демонстрира по-добър имунен отговор против Омикрон спрямо бустер с истинската ваксина.

Изследователите тестваха проби от кръвта на участниците, с цел да следят какъв брой добре имунизацията генерира антитела против Омикрон BA.1, както и други разновидности, които провокират безпокойствие. Ваксината увеличи повече равнищата на антитела против всички други рискови разновидности спрямо истинската ваксина, споделиха тогава от Moderna.

В допълнение, имунизацията провокира мощни реакции на обезвреждащи антитела против подвариантите BA.4 и BA.5 на Омикрон спрямо позволената все още бустерна доза, без значение от това дали лицето е боледувало или от възрастта.
ТЕМА преди 1 ден 1079 преди 4 дни 1131 преди 4 дни 534
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР