Обединеното кралство харчи най-малко от 13 нации за ремонт на пътища, „поразени“ от дупки

...
Но правителството намали годишните разходи за поддръжка на пътищата в
Коментари Харесай

Но правителството намали годишните разходи за поддръжка на пътищата в Обединеното кралство от £4 милиарда през 2006 г. на £2 милиарда през 2019 г. - последната година с налични международни сравними данни .

САЩ, Япония, Нова Зеландия, Австрия и Швеция са увеличили разходите с около 50% през същия период.

Франция, Канада и Финландия също са ограничили своите ремонти на дупки бюджет повече от Обединеното кралство.

Само Италия и Ирландия са наблюдавали по-големи съкращения за ремонт на пътища, според данни, предоставени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Данните бяха анализирани от Асоциацията на местното самоуправление (LGA) – междупартийна организация, която работи от името на съветите, за да даде глас на местните власти.

Сега тя призовава всички политически партии да се ангажират с 10-годишна програма, при която финансирането за местни пътища се увеличава чрез прехвърляне на еквивалента на 2 пенса на литър съществуващо мито за гориво.

Надяваме се паричната инжекция да помогне на общините да обърнат „упадъка“ на пътните условия.< /p>

Председателят на LGA, Шон Дейвис, предупреди, че Обединеното кралство е паднало до „почти дъното на лигата“ по отношение на парите, отпуснати за ремонт на местни пътища.

„Десетилетия на намаляване на финансирането от централното правителство до местните бюджети за ремонт на пътища оставиха съветите пред най-голямото годишно изоставане в ремонта на дупки.

„Положителното допълнително финансиране в последния бюджет ще помогне, но съветите все още са изправени пред значителни предизвикателства, когато се опитват да излязат на върха от тази болест на дупките."

Междувременно президентът на АА, Едмънд Кинг, каза, че въпреки че главните пътища се ремонтират "сравнително бързо" през пролетта, жилищните и селските пътища остават "поразени от дупки".

„Заплаха за превозните средства и опасност за пешеходците и велосипедистите“

„Това не е заплаха само за превозните средства, но и за пешеходците и велосипедистите, които са по-активни по това време на годината“, добави той .

Министрите обявиха, че средствата за „поддържане на магистрали“ ще се увеличат с £200 милиона в пролетния бюджет.

Но лидерите на общините казаха, че има недостиг от £1,3 милиарда в бюджета за ремонт на дупки през тази година година и 200 милиона британски лири просто „не бяха достатъчни“.

Доклад установи, че всеки пети път - покриващ 37 000 мили - в Англия и Уелс е в лошо състояние и му остават по-малко от пет години живот.< /p>

Прочетете повече:
Сунак „на страната на шофьорите“ като преглед на кварталите с нисък трафик е поръчан
Арнолд Шварценегер сам запълва „гигантска“ дупка, след като чака ремонт
Повреди на дупки достигна „нелеп“ тригодишен връх

Арнолд Шварценегер запълва дупка

Говорител на правителството каза: „Ние харчим повече от £5 милиарда от 2020 до 2025 г., с допълнителни £200 милиона, обявени в бюджета през март , за повторно настилка на пътища нагоре и надолу в страната – достатъчно, за да се поправят милиони дупки.

„Тази година предоставихме £58,7 млрд. на разположение на местните съвети, увеличение с £5,1 млрд. спрямо миналата година, по-голямата част което не е оградено и може да се използва за местни приоритети, като например поддръжка на пътища.

„Въведохме и нови правила за ограничаване на компаниите за комунални услуги, които оставят дупки след извършване на улични работи.“

Но секретарят по транспорта в сянка на Лейбъристката партия, Луиз Хей, предупреди: „Премиерът се представи за приятел на шофьора – но неспазените му обещания оставиха милиони дупки по нашите пътища.

„Подредени една до друга, гигантската дупка на Тори ще се простира от Лондон до Джон О'Гроутс и обратно.

„След 13 години, обещава Тори, точно като нашите пътища , се разпадат."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР