Обединеното кралство е поредната европейска държава, която изпитва остър недостиг

...
Обединеното кралство е поредната европейска държава, която изпитва остър недостиг
Коментари Харесай

По-уютна за неквалифицираните работници: Великобритания променя правилата за пребиваване за хора от ЕС

Обединеното кралство е следващата европейска страна, която изпитва изострен дефицит на нискоквалифицирани служащи.

Правителството на Обединеното кралство обмисля основаването на стратегия за краткосрочни визи, която би помогнала за привличането на задгранични служащи в страната, без да се отразява на броя на популацията и да се оправи с дефицита на работна ръка в бранша на хотелиерството.

Според отчети на The Times Министерството на вътрешните работи е инициирало договаряния с някои страни от Европейски Съюз за повече схеми за младежка подвижност, като в същото време поддържа постоянни цифрите за чистата миграция, откакто Обединеното кралство записва рекордно висок % на миграция предходната година, оповестява SchengenVisaInfo.com.

По-конкретно, предложенията ще разрешат на младежи сред 18 и 30 години да работят в Обединеното кралство до две години, без да изискват спонсорство от шеф, като в същото време ще бъдат освободени от условията за умения и заплата, които се ползват за квалифицираните служащи. Това значи, че работодателите могат да употребяват схемата, с цел да наемат хора за неквалифицираните позиции в своя бизнес.
 Германия ще дава по-лесно поданство на имигранти
Германия ще дава по-лесно поданство на имигранти

Германски паспорт ще се получава по-лесно и по-бързо

Решението, в случай че бъде утвърдено, ще помогне на промишлеността на хотелиерството в Обединеното кралство, която беше съществено наранена от Брекзит, пандемията и не толкоз положителната стопанска система през последните години. Секторът на хотелиерството беше един от желаните браншове за служащи от Европейски Съюз, само че новите имиграционни правила след Brexit повлияха на желанието на хората да заемат съответни свободни позиции като сервитьори, баристи и икономи.

Броят на свободните работни места в този бранш е намалял през последната година, макар че секторът продължава да се бори с дефицит на личен състав. Търговският орган на UKHospitality пресмята, че свободните работни места в бранша са с към 48 % по-високи от равнищата преди пандемията.
 Германия облекчава рестриктивните мерки за сезонните служащи от страните в Европейски Съюз и Шенген
Германия облекчава рестриктивните мерки за сезонните служащи от страните в Европейски Съюз и Шенген

От 16 юни ще могат да влязат в страната без ограничавания

" Всичко, което може да ни помогне с набирането на личния състав, от който се нуждаем, с цел да стартираме изцяло бизнеса си още веднъж, е добре пристигнало. Също по този начин бихме желали визовата скица да надвиши Европейски Съюз, да се разшири до страни като Индия ", сподели Рафаел Херцог, ръководител на Асоциацията на хотелиерите в Бристол (BHA).

Той също по този начин означи, че актуалните оферти ще обгръщат позиции като баристи и сервитьори, само че разширението им, с цел да обзет готвачи, терапевти, обслужващ личен състав и други, също би било от изгода.

Понастоящем схемата за наемане на дипломиран служащ разрешава на лицензирани спонсори да наемат служащи в бранша на хотелиерството в стеснен брой отговарящи на изискванията функции, като мениджъри и притежатели на хотели и места за настаняване, мениджъри и притежатели на заведения за хранене и кетъринг, бирници и мениджъри на лицензирани пространства, готвачи и шефове на кетъринг и питейни заведения.

От друга страна, служащите от Обединеното кралство в други страни като Швейцария заемат едни от най-управленските позиции в страната, като 44,3% от чиновниците с такава народност заемат по-висококвалифицирана позиция.
 Снимка 631600
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР