Обединеното кралство е един от важните търговски партньори на страната

...
Обединеното кралство е един от важните търговски партньори на страната
Коментари Харесай

Износът ни за Великобритания е с ръст от 15 % - над 723 млн. евро

Обединеното кралство е един от значимите търговски сътрудници на страната ни, като през последните години стокообменът е на равнището от един милиард евро. За 2022 година двустранната търговия възлиза на 1у,2 милиарда евро, което е растеж от 23,8 % по отношение на миналата година.

Износът ни за 2022 година доближава пикова стойност от 723,6 млн. евро и нараства с 15,3 %. Обединеното Кралство е в Топ 10 и измежду сътрудниците ни във връзка с вложенията.

Това стана ясно по време на среща на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев и изпълнителния шеф на Британско-българската бизнес асоциация (БББА) Десислава Митева.

Двамата разискаха концепцията на Асоциацията за основаване на Експортен хъб, който да оказва помощ на български новаторски и високотехнологични компании да се развиват на английския пазар.

„ Интернационализация на дребните и междинни компании е един от главните ни цели. Чрез Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) към МИР се провеждат търговски...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР