Обединеното кралство абсолютно подкрепя правото на Израел да се защитава

...
Обединеното кралство абсолютно подкрепя правото на Израел да се защитава
Коментари Харесай

Риши Сунак: Обединеното кралство подкрепя правото на Израел да се защитава

Обединеното кралство безусловно поддържа правото на Израел да се пази в сходство с интернационалното право, както и правото му да преследва " Хамас ", съобщи английският министър председател Риши Сунак след среща в Йерусалим с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху.

В взаимно изказване Бенямин Нетаняху сподели, че " британците са се борили с нацистите преди 80 години, а в този момент " Хамас " са новите нацисти ".

" Това не е единствено борба на Израел, само че и на цивилизования и свободен свят и на модерните арабски страни " - думи на Нетаняху, който добави, че от другата страна е " оста на злото ", която включва " Хамас ", " Хизбула " и Иран и той цени английската поддръжка.

Риши Сунак отговори, че желае Израел да завоюва тази борба.

" Ние безусловно поддържаме правото на Израел да се пази в сходство с интернационалното право, както и правото му да преследва " Хамас ", да си върне заложниците, да възпира нови набези и да заздрави сигурността си в дълготраен проект ".

Сунак добави, че знае, че Израел взема всички защитни ограничения, с цел да избегне пострадването на цивилни и че схваща, че палестинците също са жертви на " Хамас ", ето за какво приветства решението на Израел да допусне помощ в Ивицата Газа. 

Сунак сподели, че Обединеното кралство ще усили помощта за района и ще се опита да получи повече поддръжка за хората там допустимо най-бързо. Британският министър председател в този момент отпътува за Саудитска Арабия за среща с престолонаследника Мохамед бин Салман, считан за един най-влиятелните районни водачи. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР