Обединените арабски емирства (ОАЕ) се договориха с Франция да закупят

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) се договориха с Франция да закупят
Коментари Харесай

Франция и ОАЕ подписаха сделка за 80 изтребителя Рафал

Обединените арабски емирства (ОАЕ) се договориха с Франция да закупят 80 френски изтребителя Rafale ( " Рафал " ), най-голямата интернационална поръчка, правена в миналото за френските военни самолети. Това оповестиха публични лица по време на посещаване на френския президент Еманюел Макрон в емирствата, осведоми " Франс прес ".

ОАЕ, един от най-големите клиенти на френския военнопромишлен комплекс, също по този начин са се договорили да закупят 12 военнотранспортни хеликоптера Caracal, се прецизира в изказване на френското президентство.

" Това е резултат от стратегическото партньорство сред двете страни, консолидиращо потенциала им да работят дружно за тяхната автономност и сигурност ", се акцентира в изказването.

Поръчката на Rafale е най-голямата в интернационален проект за самолета, откогато той влезе в употреба през 2004 година

Споразумението беше подписано от генералния шеф на френския военнопромишлен колос Dassault Aviation Ерик Трапие, откакто Макрон организира диалози с престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед в първия ден от визитата си в Персийския залив.

Купувайки самолети " Рафал ", издигнати от Dassault Aviation, ОАЕ следват образеца на съперника в Персийския залив Катар, който закупи 36 бройки от самолета, и Египет, който поръча 24 през 2015 година и 30 по-рано тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР