Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да разпространяват филма Спайдър-мен: През

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да разпространяват филма Спайдър-мен: През
Коментари Харесай

Новият филм за Спайдърмен няма да бъде разпространяван в ОАЕ

Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да популяризират кино лентата " Спайдър-мен: През Спайди-вселената ", оповестиха от киносалоните " Вокс " без пояснение, на фона на разногласия в интернет и измежду районните фенове на киното за представянето на транссексуалните в анимацията, съобщи Ройтерс.

Issa Rae voices Jessica Drew in 'Spider-Man: Across the Spider-Verse,' adding another powerful female character to the mix. The Spidey universe just got more diverse and thrilling!
— Crusader Newspaper (@TheChicagoCru)
Продукцията, продължение на спечелилия " Оскар " през 2018 година " Спайдър-мен: В Спайдър-вселената ", беше пуснат на 2 юни в Съединени американски щати, а в района на Персийския залив премиерата му беше планувана за 22 юни.

Въпреки това от " Вокс " прецизираха в отговор на питане посредством Фейсбук, че филмът няма да бъде пуснат в ОАЕ. 

Големите вериги киносалони в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Оман и Бахрейн не са присъединили кино лентата в рубриките " Очаквайте скоро " на своите уеб сайтове.

Продукцията провокира диспути в интернет дали героинята Гуен Стейси е транссексуална, а в сцена от филмовия откъс на назад във времето се вижда надпис " защитете трансдецата ". Не е известно обаче дали това в действителност е повода той да бъде изтеглен.

This is CRAZY. My 2099 music has become one of the biggest viral tracks on and over the past week…

Entire article on the phenomenon here!!
— Daniel Pemberton (@DANIELPEMBERTON)
В понеделник от Медийния съвет на ОАЕ написаха в Twitter, че " няма да разрешат разпространяването или публикуването на наличие, което опонира на полезностите и правилата на ОАЕ, както и на стандартите за медийно наличие, които са в действие в страната ". Съветът не даде повече детайлности, нито уточни съответно наличие.

В обществено консервативния Близък изток всяко отклоняване от обичайните полови правила се смята за табу и в доста страни то е закононарушение.

През юни 2022 година управляващите в ОАЕ не разрешиха анимационния филм " Баз Светлинна година "   на " Уолт Дисни-Пиксар " поради герои в еднополова връзка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР