Обединението на Китай с Тайван остава цел за Пекин -

...
Обединението на Китай с Тайван остава цел за Пекин -
Коментари Харесай

Пекин не изключва използването на военна сила за обединяване на Китай и Тайван

Обединението на Китай с Тайван остава цел за Пекин - това съобщи китайският президент Си Дзинпин. Той не изключи потреблението на военна мощ против Тайпе за постигането на тази цел. Тайван реагира остро на изявлението на китайския водач. Тайванският президент изрично отхвърли концепцията за обединяване и прикани Китай да зачита демокрацията, оповестява Българска национална телевизия.

Тайванският въпрос - един от най-болезнените в политиката на актуален Китай. 36 000 квадратни километра, които до 1949-а година са били част от континентален Китай. След гражданската война, островът стартира независимо ръководство. Признават го към двайсетина страни. Но за Пекин Тайван постоянно си остава китайска провинция.

Си Дзинпин, президент на Китай: Мирното обединяване е в полза на хората от двете страни на Тайванския пролив.
Китайският водач Си Дзинпин направи изказването по време на 40-ата годишнина от " Обръщението към тайванските съотечественици ", довело до възстановяване на връзките.

Си Дзинпин, президент на Китай: Китайците не би трябвало да се бият с китайци. Но не можем да обещаем, че ще се откажем от използването на мощ и си резервираме опцията да предприемем всички нужни ограничения.
През последните години Китай няколко пъти изпращаше военни кораби край острова. Но надали Пекин ще употребява военна мощ, считат анализаторите. Прогнозите са по-скоро за китайски кибер-атаки по време на изборите идната година в Тайван. На локалните избори през ноември предходната година партията на тайванската президентка загуби от близка до Пекин партия.

Цай Инуън, президент на Тайван: Тайван в никакъв случай няма да одобри правилото " една страна, две системи ".
Принцип, който в Китай назовават " консенсуса от 1992-ра " и който Тайван в никакъв случай не приема. На този принцип Макао и Хонконг бяха върнати на Китай.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР